NASA Mars’ta koloni kuracak

NASA Mars’ta koloni kuracak

NASA, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni robotu Valkyrie ile Mars’da kolonileşmeyi planlıyor.

Son haftalarda Mars'a koloni kurulması konusunda çeşitli etkinlikler, projeler, planlar bir bir kamuoyunun karşısına çıkıyor. Daha önce dahi mucit Musk, Mars'a gitmeyi planladıklarını ve çalışmalarını bir etkinlik sırasında anlatmıştı.

Mars'a koloni kurmak NASA'ın da planları arasında. Bu konuda çalışmalarını devam ettiren NASA'nın yeni robotu Valkyrie de bu kapsamda geliştirilmeye devam eden insansı robot. Kolonileşme konusunda uzaya gönderilecek insanların sonunun 'iyi' olmayacağı, şu anki teknoloji ile bilinen bir gerçek. Bilim adamları bu durumun üstesinden gelmeye çalışadursun, NASAN insansı robotu ile hedefine ulaşmaya çalışacak gibi gözüküyor.

NASA'nın geliştirdiği Valkyrie, dört parmaklı elleri ve gelişmiş eklem yapısıyla insanı andırıyor. Valkyrie ilk olarak Johnson Space Center (JSC) Engineering Directorate tarafından 2013 Darpa Robotics Challenge'da boy göstermesi için tasarlanmış, deprem ve benzeri felaketlerde ilk müdahale etmesi için geliştirilmişti. Fakat Kasım 2014'te daha farklı alanlarda geliştirilmesi için iki farklı versiyonuyla Amerika araştırma laboratuvarlarına teslim edildi. NASA'nın R5 olarak isimlendirdiği Valkyrie'in astronotlarla beraber daha çok maden kaynaklarında çalışması, Mars yüzeyinde yaşanabilecek bir ortam oluşturması amaçlanıyor. İnsansı robotun özelliklerini şu şekilde yazmak mümkün:
 

  • Yerleşik bilgisayar
  • 2 adet Intel Core i7 işlemci
  • 1.8 kWh'lik pil
  • Kafasında bulunan algısal sensör
  • Gövdesinde kamera bulunuyor
  • Dört adet döner aktüatör
  • 125 KG ağırlığında
  • 1.80 cm boyunda

 

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.