NASA, Hubble'un görev süresini 5 yıl uzattı

NASA, Hubble'un görev süresini 5 yıl uzattı

NASA, Hubble Teleskobu'nun bilimsel çalışma programını 2021'e kadar uzattı.

NASA, Hubble Teleskobu'nun bilimsel çalışma programını 2021'e kadar uzattı.

Bunun sebebi ise Baltimore'deki Uzay Teleskop Bilim Enstitüsü'nün bilimsel çalışmaları teleskop ile devam ettirmek istemesi.

NASA, Hubble Uzay Teleskobunun bilimsel çalışma programına 5 yıl daha ekleyerek 2021'e kadar uzattı. Baltimore’da bulunan Uzay Teleskop Bilim Enstitüsü'nde (Space Telescope Science Institute) yapılan bilimsel çalışmaların devam etmesi için, Üniversiteler Astronomi Araştırma Kuruluşu (Association of Universities for Research in Astronomy) ile perşembe günü yeni bir kontrat yapıldı.

Yapılan yeni anlaşmaya göre bilimsel çalışmalar 30 Haziran 2021 yılına kadar devam edecek. Bu anlaşma ile kontrat değeri 196.3 milyon dolar artarak toplam 2.03 milyar dolara ulaşacak.

Bu paralar, Space Telescope Scince Institute’te yürütülen Hubble bilim programının devamı için ödenecek.

Hubble Uzay Teleskobu, 2009 yılında yapılan bakımın ardından çok iyi duruma geldi. Bu Hubble ömrünü tamamlayana kadar yapılacak bakımların sonuncusuydu. Hubble’ın 2020 yılına kadar veri toplamaya devam etmesi bekleniyor.

NASA, 2018 yılında yeni uzay teleskobu James Webb Uzay Teleskobu görevini başlatacak. Bu yeni teleskobunun, evrende bilinmeyen bir çok sorunun cevabını bulmada bizlere yardımcı olması bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.