NASA Hacklendi!

NASA Hacklendi!

NASA'nın "@NASAKepler" adlı Twitter hesabı hacklendi. İnternet korsanları hackledikleri NASA Twitter hesabından 18 yaş+ yetişkin içerikli görüntüler paylaştı.

Her geçen uzay hakkında yaptığı çalışmalarına devam eden ve insanlığa uzaya ilişkin bilgiler vermeyi sürdüren Ulusal Havacılık Ve Uzay Dairesi NASA, internet korsanları tarafından hacklenme ile karşı karşıya.

Hackerlar, NASA'nın keşfettiği gezegenlere dair fotoğraflar ve içerik paylaşımlarında bulunduğu "@NASAKepler" adlı Twitter hesabını hacklediler.

NASA'nın 590 bin takipçiye sahip NASAKepler Twitter hesabını hackleyen internet korsanları, söz konusu Twitter sayfası üzerinde +18 yetişkin içerikli fotoğraf paylaşımında bulundular.

Saldırının gerçekleşmesi ardından harekete geçen NASA, yaklaşık 16 dakika sonra Twitter hesabını hackerların elinden geri aldı.

NASA, NASAKepler hesabını geri almasının ardından "Hesabımız geçici bir sorun yaşadı. İşimize yeniden döndük, size yeniden gezegenlere ait keşifler hikayeleri anlatmaya devam edeceğiz" mesajını yayınladı.

NASA'nın sosyal medya hesapları yöneticisi John Yembrick konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bunun alışılmadık bir durum olduğunu, olayın sorumlularının tespiti konusunda Twitter ile ortak bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.