NASA, güneş tutulması sırasında uzaya içi bakteri dolu balonlar gönderiyor

NASA, güneş tutulması sırasında uzaya içi bakteri dolu balonlar gönderiyor

Tüm Dünya'nın heyecanla beklediği tarihin en büyük güneş tutulması için NASA da hazırlanıyor. NASA, havaya içi bakteri dolu dev balonlar göndermeye hazır. İşte sebebi...

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), tüm dünyanın heyecanla beklediği güneş tutulmasına bambaşka bir proje ile hazırlanıyor. Proje için uzaya dev balonlar gönderecek olan NASA, bu balonlar ile önümüzdeki yıllarda insanlık tarihinde önemli bir yer alacak olan Mars Projesi için de deney imkanı bulmuş olacak.

İçi bir tür bakteri ile dolu olan bu balonlar, dünyanın atmosferinin katmanlarından olan Stratosfer'e gönderilecek. Uzaya gönderilecek 70 balonun içinde Paenibacillus xerothermodurans adlı son derece dayanıklı bakteriler yer alacak. Bu bakterilerin stratosfere gönderilme sebebi ise atmosferimizin bu katmandaki şartların Mars yüzeyindeki şartlara benzemesi.

Son derece dayanıklı olan Paenibacillus xerothermodurans bakterisi, eğer atmosferinin bu katmanında sağ kalmayı başarırsa, önümüzdeki yıllarda başlayacak olan Mars projesi yönünde büyük adımlar atılmış olacak.

NASA'nın bu projeyi Güneş Tutulması esnasında gerçekleştirmek istemesinin nedeni ise, balonlara takılacak olan kameralar ile tutulmayı daha farklı açılardan ve net olarak izleyebilmek olarak açıklandı.

Gizmodo.co.uk'in haberine göre NASA'nın bakteri analizi iki ay boyunca devam edecek. Bu iki ay boyunca havada garip bir nesne görürseniz, muhtemelen NASA'nın bu balonları olacaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.