Narın mücizevi şifa özelliğini keşfedin

Narın mücizevi şifa özelliğini keşfedin

Kırmızı meyvelerden biri olan nar; nar kabuğu, nar suyu ,nar suyu özütü ve nar çekirdeği özütü olmak üzere dörde ayrılıyor.

Gücün ve bereketin simgesi olarak bilinen narın, aslında beslenme üzerinde de inanılmaz bir güce sahip olduğunu biliyor muydunuz?

Nar suyu antioksidan etki göstererek, geri dönüşü olmayan hastalıklara karşı koruyucu etki göstermekte. Son zamanlarda hayvanlar üzerinde nar suyu ile ilgili çeşitli çalışmalar yapılmakta. Özellikle eklem üzerine yapılan bu çalışmalarda, nar suyu tüketimiyle eklem hastalıklarına yakalanma riskinin oldukça az olduğu tespit edilmiş.

Ayrıca nar suyu tümör oluşumunu engellemekte. Özellikle nar suyu tüketmek, prostat kanserine yakalanmış bireylerde %85 gelişimini önlediği bildirilmiş. Fermente edilen nar suyununda elajik asit oranın daha çok arttığı bulunmuştur. Özellikle tip 2 diyabet hastalarında beta hücrelerini arttıran nar suyunun kan şekeri kontrolü sağladığına dair çalışmalar mevcut.

Nar suyu özütü, narın sıkılarak elde edilen meyve suyunun ısı uygulanmadan kurutulması ile elde edilmekte. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, doğal bir antioksidan kaynağıdır. C vitaminden oldukça zengin olan nar, üst solunum yolu hastalıklarından da oldukça koruyucu. Ayrıca kötü kolesterolü düşürücü etkisi olduğu da bilinmekte.

Narın yüksek lif içeriğinden dolayı, yüksek tansiyonu düşürücü etkisi bulunmakta. Aynı zamanda bu lif, bağırsak sistemini çalışmasına da etki etmekte. Böylece kabızlığı ortadan kaldırmakta. 1 orta boy nar ile yaklaşık olarak günlük C vitamini ihtiyacınızın ve lif(posa) ihtiyacınızın yaklaşık %50’sini karşılayabilirsiniz.

Nar çekirdeği özütü, nar suyu elde edildikten sonra kalan beyaz sert tohumların içerisindeki sabit yağ ve sterol içeriğinin özel koruyucu teknikler ile alınmasıyla elde edilir. Nar çekirdeği özütü yağda çözünen bileşikler bakımından zengin. Damar sağlığını koruduğundan, damarda oluşabilecek tıkanıkları engellemekte. Tansiyon düşürücü etki yapabileceğinden, kullanılan miktarın aşırı olmaması önemli.

Günlük 1 orta boy nar tüketimi hem çekirdeği, hem de kabuğunu da içerdiği için tüm gereksinmeler için yeterli olacak. Nar suyu olarak tüketmek isteyenler 1 su bardağı kadar tüketmeli.

Narın kabuğu suyundan daha zengin bileşenlere sahip. Kuvvetli antioksidan etki gösteren nar kabuğu özellikle kanser gelişimini etkilemekte. Meme, prostat, yemek borusu, barsak ve cilt kanserine karşı koruyucu etki göstermekte.

Kurutulan nar kabuklarından yapılan çay ile bu bileşikleri alabilmek mümkün. Ayrıca bu bileşikler kalp damar sistemimizi canlı tutarak, oluşabilecek bir damar yapı bozukluğuna karşı bizi korumakta. Fazla nar kabuğu özütü tansiyon düşürücü etki gösterdiğinden, tüketilen miktara dikkat edilmesi gerekmekte.

1 su bardağı suya 4 gr nar kabuğuyla yapılan bir nar çayı da günlük tüketim için yeterli olacak

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.