“Namaz terk edilirse Müslümanlık binası çöker”

“Namaz terk edilirse Müslümanlık binası çöker”

Eygi, Vahdet’teki “Yüz Ana Sütundan 85’i Yıkılırsa Bina Çöker” başlıklı yazısında namaza dikkat çekti.

İsmail Aybey’in haberi
RİSALEHABER

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın temel ana vazifelerinden birisinin Müslüman halkın namaz kılması için çalışmak olması gerektiğini kaydeden Yazar Mehmet Şevket Eygi, Vahdet’teki “Yüz Ana Sütundan 85’i Yıkılırsa Bina Çöker” başlıklı yazısında namaza dikkat çekti.

Ülkemizde namaz kılan Müslümanların oranının yüzde onlarda olduğunu kaydeden Mehmet Şevket Eygi, “Namaz nedir? Dinin direğidir. 100 sütundan 85’i yana yatar yıkılırsa ne olur. Müslümanlık binası çöker, tekrar ediyorum çöker. Namaz elden giderse dinin yıkılacağını ben mi söylüyorum? Hayır, Resulullah (Salat ve selam olsun ona) söylüyor. Bendeniz söylesem inanmayabilirsiniz ama Resulullah haber veriyorsa iyi dinlemeniz ve çok dikkat etmeniz gerekir. Namaz yitirilir ve Müslüman halk şehvetlerine uyarsa, din yıkılır. Nasıl yıkılır? Endülüs gibi yıkılır. Büyük bir bina düşünelim. Yüz sütun veya ana kolon üzerinde yükseliyor. Bunların üzerinde nice kat var. Alttaki, binayı ayakta tutan 100 kolondan 85’i yana yatarsa, yıkılırsa ne olur? Bina çöker, tekrar ediyorum bina çöker. ” şeklinde beyan etti.

İMAMLAR NAMAZ KILDIRMA MEMURU HALİNE GETİRİLDİ

Eygi yazısında, “Namaz kılma nispetinin yüzde 10’lara, 15’lere düşmesinin ana sebeplerinden biri cami imamlıklarının parayla namaz kıldırma memuriyeti haline düşürülmüş olmasıdır. Buna sebep olanlar din hainidir, Ümmet hainidir. Cami hizmetlilerinin hepsinin icazetli din alimi, faqih olması ve İslam ahlakı ve fazileti ile müzeyyen (bezenmiş) olması gerekir. Merhum Şeyh Muhammed Zahid Kotku hazretlerinin Fatih’te hizmet ettiği İskender Paşa Camii günün beş vaktinde doluyordu. Çünkü o gerçek bir imamdı. Her imam elbette onun gibi olamaz ama ona benzemelidir. ” şeklinde belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.