Namaz için izin istedi, işinden atıldı

Namaz için izin istedi, işinden atıldı

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşanan Müslüman bir okul görevlisine ayrımcılık olayı tepkilerin odağına oturdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia Gwinnett County Public Schools bünyesinde çalışan bir Müslüman okul görevlisinin okulun müdüründen gördüğü ayrımcılık tartışmaların odağına oturdu. İddialara göre her zaman olduğu gibi namaz için kısa süreli izin isteyen görevli, okul müdürü tarafından işten kovuldu.

Penny Deams adlı Müslüman kadın, 15 yıldır Gwinnett'deki görevine Müslüman kimliği ile devam ediyor. Bu hafta başında Deams'in avukatları Eyalet Mahkemesine okulun müdürüne karşı ayrımcılık suçlaması ile dava açmıştı. Deams, 15 yıl sonra ilk kez başına gelen olay karşısında sarsılmış durumda.

Mahkemenin ilk duruşması dün yapıldı. Mahkeme, Deams'in ibadet saatlerini sordu. Deans ise 15 yıldır 5 vakit namaz vakti geldiğinde kısa süreli bir izin talep ettiğini, bu sürenin de kendisine hep verildiğinden bahsetti. Okul müdürü ise suçlamaları reddetti. Deams'in görevini aksattığını, bu yüzden işinden kovulduğunu iddia eden müdürün ise İslamofobi konusunda sicilinin pek de temiz olmadığı ortaya çıktı.

Daily Mail'in haberine göre duruşmanın diğer oturumları önümüzdeki günlerde devam edecek. Deams okuldan ve müdürden yüklü bir tazminat talep ediyor. Medyaya göre de konuda haklı olan taraf Penny Deams gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.