Nahda Hareketi Partisi, Aksa'daki olaylara 'kayıtsız' kalmasını kınadı

Nahda Hareketi Partisi, Aksa'daki olaylara 'kayıtsız' kalmasını kınadı

Tunus Nahda Hareketi Partisi, uluslararası toplumun, Aksa'daki olaylara 'kayıtsız' kalmasını kınadı.

Tunus Nahda Hareketi Partisi, uluslararası toplumun Mescid-i Aksa'daki olaylara "kayıtsız" kalmasını kınadı.

Nahda'dan yapılan açıklamada, "Aksa'nın maruz kaldığı siyonist suça karşı uluslararası toplumun kayıtsız kalmasını kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, uluslararası örgütler ve dünyadaki özgürlükçülere, Kudüslülerle dayanışmalarını ilan etme ve Mescid-i Aksa'daki mevcut statünün korunması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.

İsrail'in Aksa ve Filistinlilere yönelik ihlallerinin kınandığı açıklamada, Aksa'nın kontrol altına alınması planlarına karşı kahramanca mücadele eden Kudüslülerle tam bir dayanışma içinde olunduğu kaydedildi.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisi ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail Güvenlik Kabinesinin dün gece saatlerinde verdiği karar üzerine Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektör ve kameralar sökülerek kaldırılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.