Nabi Avcı: Tekbir, slogan değildir!

Nabi Avcı: Tekbir, slogan değildir!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, tekbir getiren gençleri uyardı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Esenler Belediyesi'nin 2016-2017 Yusuf Has Hacib Kültür ve Sanat Sezonu açılış programında tekbir getiren gençleri uyararak, “Bizim binlerce yılık kültürümüzde tekbirin slogan olarak kullanılması yoktur” dedi.

Protokol konuşmaları sırasında gençler salon içerisinde tekbir getirerek sloganlar atarken, Bakan Avcı konuşmasında gençleri uyararak salonda tekbir getirmemeleri hususunda uyardı.

Kültür ve sanat alanında Türkiye’nin son 25 yılda büyük bir sessiz devrim yaşadığını ifade eden Avcı, “Gençlerimizin ben konuşmaya başlamadan önce verdikleri mesaja bir cevap vermek istiyorum. Sevgili gençler küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bizim binlerce yılık kültürümüzde tekbirin slogan olarak kullanılması yoktur. Bir arkadaşımızın çıkıp tekbir diye bağırması ve sonra diğer arkadaşlarımızın slogan atıyor gibi tekbir getirmesi bizim kültürümüzün estetiğinde yok, bu son zamanlarda çıkan bir adet. Tekbir getirelim ama milletçe nasıl getiriyorsak yüzyıllardan beridir, nasıl bayram namazlarında hep beraber huşu içerisinde getiriyorsak öyle getirelim. Böyle getirdiğimiz zaman tekbir gerçekten çok derinlere nüfus ediyor. Aksi takdirde herhangi bir slogana dönüştürme tehlikesi var” dedi.
iha