Myanmarlılar Arakanlılara karşı önyargılı

Myanmarlılar Arakanlılara karşı önyargılı

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik yaygın bir önyargı bulunuyor. Myanmar'daki medya Arakanlıların vatandaşlık hakkın olmadığı iddiasını yayıyor

Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik karalama kampanyaları yapılıyor. Ülkede, Arakanlı Müslümanların nesillerdir Myanmar'da yaşıyor olmalarına rağmen vatandaşlık hakkı olmadığı algısı yaygın olarak bulunuyor.
Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein de Arakanlı Müslümanlara uygulanan baskıların gerçek dışı olduğunu bunların batı medyasının ürettiği haberler olduğunu iddia etti. 
 
Arakan Projesi'nde yer alan bilgilere göre, 2012 yılından bu yana Arakan'da meydana gelen şiddet olaylarından dolayı 100 bin Arakanlı yaşadıkları bölgeden göç etmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz yıl, Rakhine bölgesinde yaşayan Budist grupların Arakanlı Müslümanlara saldrımasıyla başlayan şiddet olaylarından dolayı 140 bin Arakanlı yerinden edildi. 
Arakan'da yaşanan bu olaylardan ve Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskılardan dolayı bölgee yaşayan Müslümanlar göç etmek zorunda kalıyor. Myanmar'da yaşayan 1,1 milyon Arakanlı Müslüman'a Myanmar vatandaşlığı verilmiyor. Arakanlılar dünyadaki en büyük devletsiz nüfus olarak biliniyor. 
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.