Myanmar'da Müslümanlara şiddet

Myanmar'da Müslümanlara şiddet

Myanmar'da Müslümanlara ait evlerin yağmalanması ve ardından yaşanan şiddet olaylarına sahne olan Hlegu'da durum şimdilik sakin.

Myanmar'da hafta sonu Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinin meydana geldiği Yangon'un kuzeyindeki Hlegu'da sükunet sağlandı. Şiddet olaylarının üzerinden yaklaşık 48 saat geçmesinin ardından kasabada hayat normale dönerken, pazar yerinin çevresine polis memurlarının yerleştirildiği, bazılarının kalkanlarıyla kamyonlarda beklediği gözlendi. Budist çetenin iki gece önce taşlarla saldırdığı Müslümanlara ait dükkanlar ve caminin kordon altına alındığı görüldü.

Yangon'un 40 kilometre kuzeyindeki Hlegu sakinlerine taş sopalarla saldıran ve Müslümanlara ait evleri yağmalayan 100 kişilik Budist grup, Myanmar polisinin müdahalesiyle dağılmıştı. Güvenlik güçleri kontrolü sağlamak amacıyla bölgede sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Görgü tanıklarından Sann Aung, AA muhabirine, cuma geç saatlerde çıkan olaylar sırasında Müslümanlara ait iki evin Budist grup tarafından yağmalandığını belirterek, "Gruptakiler 'Müslümanları öldürmek istiyoruz' diye bağırıyordu" demişti.

Ulusal Demokrasi Birliği'nin Hlegu şubesinin başkan yardımcısı Maung Maung, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılar nedeniyle 30 civarında Müslüman ailenin Hlegu'dan kaçtığını söyledi. Maung Maung, kasabada kalan Müslümanların büyük bölümünün de evlerinden ayrılmaktan ve işlerinin başına dönmekten çekindiğini ifade etti.

Bölgede yaşayan Budist Kayad Yin ise şiddet olaylarının, aralarında husumet olan aileler nedeniyle patlak verdiğini, şimdiyse kasabada her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

Hlegu emniyetinden Khin Myint de, AA muhabirine, saldırılarla bağlantılı olarak 10 kişinin tutuklandığını açıkladı. Şiddet olayları sırasında iki polis memurunun da yaralandığı belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.