Myanmar'da Müslümanlara Ramazan zulmü

Myanmar'da Müslümanlara Ramazan zulmü

Myanmar'da Budist bir grup, evinin bahçesinde İslami eğitim vermek için bina yaptırdığı gerekçesiyle saldırdıkları bir kişiyi yaraladı

Myanmar'da Müslümanlar'a zulüm Ramazan'da da devam ediyor. Son olarak Bago bölgesinde Budist gruplar, evinin bahçesinde İslam eğitimi vermek üzere bina inşa ettiği gerekçesiyle saldırdıkları bir kişiyi hastanelik etti.

Vav kenti polis sözcüsü Htay Khaing yaptığı açıklamada, başkent Yangon'a 150 kilometre uzaklıktaki Tha Yel Tha Mein köyünde öfkeli bir grup Budist köy sakininin saldırdığı Abdul Şerif adındaki kişinin Vav'da bir hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yaralı Müslümanın ailesini korumak için ek önlemlerin alındığını belirten Khaing, Abdul Şerif'in güvenliği için hangi hastanede tutulduğuna dair bilgi vermedi.

Polis yetkilileri, Budistlerin saldırıda inşaat halindeki binayı da yıktıklarını açıkladı.

Yaralı Müslümanın kardeşi Abdul Şarik, yaptığı açıklamada, bölgedeki cami külliyesinde bulunan medresenin kullanılamaz durumda olması nedeniyle Abdul Şerif'in evinin bahçesinde bu binayı inşa ettiğini kaydetti.

Kardeşinin iyi bir insan olduğunu ifade eden Abdul Şarik, "Kardeşim, böyle bir okul inşa etmenin suç olmadığını söylemişti. Neden saldırıya uğradığına bir anlam veremedim." dedi.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında yaşanan çatışmalar, Arakanlı Müslümanların dramını gözler önüne sermişti. Olaylarda çoğu Müslüman çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmiş, şiddet olayları nedeniyle binlerce kişi bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Ülkede 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor. BM'ye göre, ülkede gördükleri zulüm nedeniyle yaklaşık 130 bin Arakanlı Müslüman, Myanmar'dan kaçtı.

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.