Myanmar'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Myanmar'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Myanmar’ın Yangon şehrine 5 saat uzaklıta olan Ayeyarwady Bölgesi’nde bulunan Pathein Şehri 3 Nolu Temel Eğitim Lisesi’ne bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Myanmar’ın Yangon şehrine 5 saat uzaklıta olan Ayeyarwady Bölgesi’nde bulunan Pathein Şehri 3 Nolu Temel Eğitim Lisesi’ne bilgisayar laboratuvarı kuruldu.
 
TİKA Myanmar’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Myanmar’daki projelerine bir yenisini daha ekleyen TİKA tarafından Myanmar’ın Yangon şehrine 5 saat uzaklıta olan Ayeyarwady Bölgesi’nde bulunan Pathein Şehri 3Nolu Temel Eğitim Lisesi’ne bilgisayar laboratuvarı kuruldu.
 
Ayeyarwady Bölgesi Yerel Hükümeti tarafından talep edilen 20 adet kapasiteli bir bilgisayar laboratuvarınınsöz konusu okulda kurularak, bölge öğrencilerinin hizmetine sunulması talep edilmişti. Bu kapsamda TİKA tarafından anılan okula bilgisayar laboratuvarı kurulması çerçevesinde temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
 
Törene, Yerel Hükümet Eğitim Bakanı Dr. Khin San Lwin, Maliye Bakanı U Win KoKo, TİKA Myanmar KoordinatörüMikail Taşdemir, EğitimBakanlığı yetkilileri, Okul Müdürü ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.Törende konuşan Eğitim Bakanı Dr. Lwin, TİKA tarafından verilen hizmetten dolayı çok memnun olduklarını belirterek, özellikle, birçok yardım kurum ve kuruluşları ile görüştükleri, kendilerine birçok sözler verildiğini, fakat TİKA tarafından sözü verilen bilgisayar laboratuvarının talep edilen zamanda teslim edildiğini kaydetti.
 
Ayrıca, yapılan yardımdan sadece sözkonusu okulun öğrencileri değil tüm bölge okul öğrencilerinin faydalanacağını ifade eden Eğitim Bakanı Dr. Lwin,Tüm Ayeyarwady Bölgesinde sadece TİKA tarafından kurulan bilgisayar laboratuvarının olduğunu, bu vesile ile bu tip hizmetleri her okula yaymak istediklerini kaydetti. Okul yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, sağlanan destekten dolayı Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, kurulan bilgisayar laboratuvarının uzun dönemli kullanımı ve korunması için ellerinden gelen titizliği göstereceklerini söylediler.
 
TİKA Myanmar Koordinatörü Taşdemir ise, TİKA'nın 1992'den kurulduğundan bu yana Türkiye'nin kalkınma işbirliği politikalarını başarıyla yürüttüğünü, uluslararası kalkınma kuruluşları ile işbirliğini yaptığını belirterek, “Türkiye'nin yardım eli olarak, TİKA, yoksulluğun ortadan kaldırılması, eğitim, sağlık, işsizlik ve diğer alanlarda dünya standartlarını yakalamak için kalkınma proje ve aktiviteleri yürütüyor. TİKA olarak, sürdürülebilir kalkınmaya ağırlık vererek küresel kalkınma ve barışa destek veriyoruz” dedi.
 
Myanmar’da gerçekleştirdikleri projelere değinen TİKA Myanmar Koordinatörü Taşdemir, Myanmar genelinde bazı insani yardımlar yanında kalkınma yardımları da sağladıklarını belirtti.
 
Bu kapsamda TİKA olarak Myanmar’a eğitim, tarım, sağlık, kapasite geliştirme, altyapı ve enerji temini alanlarında işbirliği yaptıklarını ifade eden TİKA Myanmar Koordinatörü Taşdemir, Myanmar’a yönelik faaliyetlere devam edeceklerini ifade etti. Tören malzemelerin teslimi ve TİKA’ya yazılan teşekkür mektubunun teslimi ile sona erdi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.