Musul'u kurtarma operasyonu biraz uzayacak

Musul'u kurtarma operasyonu biraz uzayacak

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un Müsteşarı Vaili, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun sahadaki şartlardan dolayı biraz uzayabileceğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un Müsteşarı Şirvan Vaili, başkent Bağdat'taki Cumhurbaşkanlığı es-Selam Sarayı'nda Musul operasyonuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 

Musul operasyonunun bu yıl içerisinde bitirilip bitirilemeyeceği sorusuna Vaili, "Musul operasyonu için kapsamlı plan yapıldı ancak bu planda bazı taktiksel değişimler söz konusu." dedi.

Vaili, Başbakan Haydar el-İbadi'nin, "DEAŞ'ın Irak'taki varlığının yıl sonunda bitirileceğine" ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Musul operasyonu sahadaki şartlar ve ortama bağlıdır. Başbakan'ın da dediği gibi operasyonun tamamlanması bu yıl sonu olarak planlanmıştı ancak sahadaki şartlardan dolayı biraz uzayacak. Sonuç olarak DEAŞ, Irak topraklarından sökülüp atılacak." değerlendirmesinde bulundu.

İbadi, daha önce çeşitli platformlarda yaptığı açıklamalarda, Musul operasyonu yıl sonuna kadar tamamlanarak, terör örgütü DEAŞ'ın ülkedeki varlığına son verileceğini açıklamıştı.

Ülkedeki Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye bağlı Bedir Kuvvetleri'nin lideri Hadi el-Amiri de Musul operasyonunun uzayacağını duyurmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.