"Musul'dan gelen haberlerden dehşete düştüm"

"Musul'dan gelen haberlerden dehşete düştüm"

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood, DAEŞ kontrolündeki Musul'dan gelen haberlerden dehşete düştüğünü bildirdi.

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tobias Ellwood, yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Musul'da halka yönelik korkunç muamelenin sürdüğünü belirtti.

DAEŞ'in Musul halkına muamelesini kınayan Ellwood, "Musul'da hasta kadınlara kötü muamele, 10 yaşındaki çocukların bile asker, cellat, intihar eylemcisi olarak kullanılması, yüzlerce kişinin katledildiğine ilişkin haberleri duymaktan dolayı dehşete düştüm" dedi.

Birleşik Krallık, koalisyon güçleri ve Irak hükümetinin, DAEŞ'in bitirilmesine yönelik bağlılığına dikkati çeken Ellwood, şöyle konuştu:

"Bu güçler, Tikrit de dahil olmak üzere Irak topraklarının yüzde 25'inin Iraklı güvenlik güçleri tarafından geri almasına destek verdi. DAEŞ'in Kobani'den kovulması, Sincar Dağı'ndaki Ezidilerin, Rebia ve Zumar da dahil olmak üzere Kuzey Irak'taki kilit kentlerin kurtarılmasına destekte bulundu" ifadesini kullandı.

Ülkesinin Irak'a sağladığı insani yardımın 59,5 milyon sterline ulaştığını belirten Ellwood, koalisyonun askeri faaliyetlerine en fazla katkı veren ikinci ülke olan Birleşik Krallık'ın, Irak'ta 870'ten fazla uçuş yaptığını, DAEŞ hedeflerini 265'ten fazla saldırıda bombaladığını söyledi.

Ellwood, Irak topraklarının daha güvenli olması ve yerel halka geri verilmesi için Irak ordusuna patlayıcılarla mücadele konusunda eğitim verecek 125 askeri personelin daha bölgeye atandığını hatırlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.