Musul'daki kardeşlerimiz için dua edelim

Musul'daki kardeşlerimiz için dua edelim

Diyanet İşleri Başkanı Görmez "Musul'da zor durumdaki kardeşlerimizin bir an önce ülkemize kavuşmalarını diliyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu'nun kentteki bir otelde düzenlediği programda, Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Müftüsü Arif Gökce, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Kahvaltının ardından konuşan Görmez, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek bu zorlukların kolaylığa dönüşmesini temenni etti.

Görmez, Musul'da yaşananlara ilişkin "Musul'da zor durumda olan kardeşlerimiz var. Onların bir an önce sıhhat, afiyet içerisinde ülkemize, milletimize kavuşmalarını diliyorum. Dünyanın her tarafında zorluk ve darlık içerisinde olan kardeşlerimize Cenabıhak yardımlarını lütfetsin" diye konuştu.

"Biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki madde ile manayı birleştiren, akıl ile kalbi, ruh ile bedeni birleştiren ve aradaki irtibatı çok iyi kuran bir dinin mensuplarıyız" diyen Görmez, şunları söyledi:

"Bir tarafa ağırlık verdiğimiz zaman, öbür taraf da zarar görür. İnsan da insanlık da zarar görür. İnsan ruhunu aç bıraktığı zaman fayda vermez. Şehirlerin ve ülkelerin hem maddi hem manevi hayatı vardır. Bunları birleştirmek gerekir. Tarih bize hiçbir milletin sadece maddi kalkınmayla yüceldiğini göstermemiştir. Sadece para kazanarak, sadece servet sahibi olarak insanlar değer kazanmaz."

Görmez, İslam'ın maddeyi gaye haline getirmeyi kabul etmediğine işaret ederek "Para kazanmak, servet sahibi olmak önemlidir ama servetin yeri kalp değildir. Servet kalbe, yüreğe egemen olmamalıdır. Kalbin yeri daha yücedir" ifadelerini kullandı.

"Cennet, tohumunu bu dünyada ektiğimiz bir bahçedir"

Berat Kandili'nde, Sabancı Merkez Camisi'nde yaptığı konuşmanın bazı bölümlerini anımsatan ve Kur'an-ı Kerim'den örnekler veren Görmez, "Cennet, tohumunu bu dünyada ektiğimiz bir bahçedir" dedi.

Görmez, şöyle devam etti:

"Cenneti kazanacağımız yer bu dünyadır. Bu dünyada kazanabiliyoruz ancak cennetimizi. Cehennem de dünyadan götürdüğümüz bir ocaktır. İnsan dünyada yaptıklarını taşır. Bir insanın üretmesi, insanları istihdam etmesi, helal rızk kazanması son derece kutsal bir değerdir."

İnsanların günlük işlerin içinde kaybolup kalbini, kendisini, yakınlarını unutmamasını isteyen Görmez, "Çok güzel bir sözü vardır sevgili peygamberimizin 'Allah yaptığı işi en güzel yapanı sever' Her Müslüman yaptığı işin en güzelini yapacak, bize bunu bir başkası öğretmeyecek" diye konuştu.

Görmez, "Yüce Allah, karar mevkisinde olan büyüklerimize hayırlı kararlar aldırsın" diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Görmez'e plaket ve çiçek sundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.