Musul'da halkın korkusu hava bombardımanı

Musul'da halkın korkusu hava bombardımanı

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Beyatlı, Musul'daki halkın en büyük korkusunun Bağdat yönetiminin hava saldırısı düzenlemesi olduğunu söyledi.

Abdullah Doğan'ın haberi:

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Aydın Beyatlı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün ele geçirdiği Musul'daki Türkmenler ile görüştüklerini, orada yaşayan halkın en büyük korkusunun Bağdat yönetimince hava saldırısı düzenlenmesinin olduğunu söyledi.

Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'da yaşanan IŞİD terörünün sadece son bir aydır görülen bir hadise olmadığını söyledi.

Örgütün, Irak'ın bazı şehirlerinde de terör estirdiğini, Musul'u kısa sürede ele geçirmesinin ise sürpriz olduğunu anlatan Beyatlı, şöyle konuştu:

"IŞİD'in 6 bin kişiyle, Musul gibi Irak'ın ikinci büyük kentini bir günde ele geçirmesi gerçekten düşündürücü. Bugün Musul'da terör estiren bu grup, sokaklarda insanları hiçbir gerekçe göstermeksizin öldürmektedir. Musul'da yaşayan Türkmenler iki gündür Zaho, Dohuk ve Erbil'e yoğun şekilde göç etmektedir. Geride kalanlar ise kasaba ve köylerde yaşayan akrabalarının yanına gitmektedir."

Bölgede yaşanan olayların ardından, Irak Türkmen Cephesi olarak komite kurduklarını aktaran Beyatlı, Musul'dan göç eden Türkmenlere yardımcı olacaklarını dile getirdi.

"IŞİD gücüne güç kattı"

Beyatlı, IŞİD'in Musul'daki savaş uçakları, tanklar ve ağır silahları da ele geçirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çok ciddi anlamda güçlendiler. Musul'daki Türkmenlerle çok sık irtibat kuruyoruz. Orada yaşayan halkın en büyük endişesi, Bağdat yönetiminin hava saldırısı düzenlemesidir. O bölge daha önce de hava saldırısına uğramıştı. Böyle bir saldırıda teröristler bir nebze zarar görecektir ama en büyük zararı maalesef halk yaşayacaktır. İnsanlar bu nedenle Musul'u terketmek mecburiyetinde kalıyor. Bugün Musul'da IŞİD teröristleri ile Bağdat'ın silahlı güçleri arasına sıkışmış, ne yapacağını bilmeyen mazlum bir halk var. Irak'ta yaşayan Türkmenler en zor günlerini geçirmektedir"

Kerkük'e peşmergelerin geldiği iddiası

Kerkük'te yaşanan gelişmeleri de takip ettiklerini ifade eden Beyatlı, şunları kaydetti:

"Kerkük'tekiler, IŞİD teröristlerinin Havice'yi de aldıklarını söylüyor. Kerkük'ün sınırlarını zorlamaktadırlar. Bunun yanında çok enteresan; binlerce peşmergenin Kerkük'e geldiğini görmekteyiz. Şu anda peşmergeler Kerkük'ü tamamen sarmaktadır. Endişemiz; bu güçlerin IŞİD'i bahane ederek burada kalması, bu olaylardan sonra Kerkük'te çok farklı, istenmeyen tablolarla karşı karşıya kalınmasıdır."

Diyarbakır'daki bayrak indirme provokasyonu ile Musul'un IŞİD tarafından ele geçirilmesinin tesadüf olmadığını öne süren Beyatlı, "Türkiye'de bayrağa yapılan saldırı ile Musul'un IŞİD tarafından işgal edilmesi çok manidar. İkisini ayrı düşünmemek lazım. Bu, Türkiye'yi belirli bir noktaya çekme projesinin başlangıcıdır. Türkiye'yi sıkıştırma yönünde çabaların olduğu açıkça ortadadır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.