Musul operasyonun dördüncü günde son durum

Musul operasyonun dördüncü günde son durum

Musul'u kurtarma operasyonunun dördüncü gününde bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

İşte Musul cephesinde dördüncü gün yaşanan gelişmeler...

11:00 : The Guardian gazetesinde yer alan habere göre; DAEŞ üyelerinin terk ettiği, yerin 20 metre altındaki bir tünelde Peşmerge güçleri tavanın altına sıkıştırılmış bir Kur'an'ın bubi tuzağı buldu.

10.30 : Uluslararası koalisyon güçlerinin komutanlarından ABD'li Tümgeneral Gary Volesky,  "Musul'dan dışarı doğru hareketlilik gördük. Liderlerin kenti terk ettiklerine dair emareler var" dedi. IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin nerede olduğu bilinmiyor.

10:00 : Irak'taki Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un Naweran bölgesinde örgüte ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

09.20 : Peşmerge, sabah saatlerinde başladığı operasyonda üç köyü DAEŞ’den temizledi. Naveran ve Barime köyleri ile Musul Barajı’nda Batne köyü peşmergenin eline geçti. Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw, DAEŞ’lilerin birkaç havan mermisi dışında ciddi bir karşılık vermeden kaçtığını bildirdi.

08.40 : Çatışmaları izleyen Rûdaw muhabiri, DAEŞ’lilerin savunma hattını hastane ve okullara taşıdığını, yaralıları ise camilere naklettiklerini aktarıyor.

08.30 : Reuters haber ajansı, Irak ordusunun özel birlikleri ile Kürt güçlerin sabah 06.00 sularında yeni bir saldırı başlattığını duyurdu.

08.10 : Peşmerge güçleri, Başika kasabasını geri almak için üç koldan harekete geçti. Bir sonraki hedef, çoğunlukta Hristiyanların yaşadığı kuzeydeki Tılkef ilçesini kurtarmak.

06.30 : Iraklı general Maan El Sadi, Associated Press haber ajansına özel kuvvetlerin Musul saldırılarına katıldığını söyledi.

02.15 : Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Musul'da sivilleri korumak için halı bombası kullanmayacaklarını açıkladı.

02:00 : Musul'u elinde tutan DAEŞ, kendine ait haber ajansından militanların kent merkezinde devriye gezdiği görüntüleri yayınladı. Operasyonun başlangıcından bu yana DAEŞ teröristleri ilk kez Musul merkezde göründüler.

Habervaktim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.