Musul ekonomiyi etkilemez

Musul ekonomiyi etkilemez

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Musul'da yaşanan olaylara ilişkin, "Türkiye'nin ihracatına ve ekonomisine olumsuz bir etkisinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını öngörüyoruz" dedi.

Türkiye-Polonya İş Forumu'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Zeybekci, önceliklerinin konsolosluktaki 49 vatandaş, TIR şoförleri ve enerji santralinde çalışan işçileri burunları kanamadan ülkeye getirmek olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin büyük bir hassasiyetle süreci yönettiğini belirten Zeybekci, "En azından şundan eminiz: Sağlıkları yerinde. Onurlarını incitici hiç bir pozisyonda değiller. Konumları gayet iyi. İnsanlarımızın hayatlarını riske edecek hiç bir adım atmak istemiyoruz. Çok kısa sürede olumlu bir haberle vatandaşlarımızı sevindirmek istiyoruz" diye konuştu.

"İhracata olumsuz etkisi olmayacağını öngörüyoruz"

Gelişmelerin ekonomik yansımalarına ilişkin bir soru üzerine Zeybekci, Irak'ın Almanya'dan sonra ikinci büyük ihracat pazarı olduğunu hatırlattı.

Türkiye açısından Irak pazarının büyük çoğunluğunu Süleymaniye, Erbil ve Kürt Bölgesel Yönetiminin egemen olduğu bölgenin oluşturduğunu anlatan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Orada hiç bir aksama yok. Her şey yolunda gidiyor. Musul bölgesindeki bu olumsuzların da bir an önce normalleşerek o bölgede Türkiye'nin ekonomik menfaatlerinin fazla zarar görmesini istemiyoruz. Bunun Türkiye'nin ihracatına ve ekonomisine olumsuz bir etkisinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını öngörüyoruz. Bölgesel yönetim de bir etkileşim olmaması için gayret gösteriyor."

Bir başka soru üzerine Zeybekci, Gaziantep'teki kriz masasının bölgeden gelen insanları karşılamak için oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.