Müşteriler mescitsiz AVM'lerden rahatsız

Müşteriler mescitsiz AVM'lerden rahatsız

AVM'ler şehir hayatında bir çok insanın sosyal aktivitelerinde önemli bir yer tutmaya başladı. Bununla birlikte insanların ibadet ihtiyaçlarını göz ardı eden alış veriş merkezleri müşterilerini kaybetmek üzere...

Abdullah Sivas'ın haberi
RİSALEHABER -
İstanbul Bakırköy’de hizmet veren Aqua florya alışveriş merkezinde mescit sıkıntısı başladı. Özel bir mimarlık şirketine tadilat ve restore edilmesi için verilen mescit’in 15 gündür tadilatının yapılmaması ve gelen müşterilerin namazlarını kılamaması bir çok müşterinin tepkisine yol açtı.

AVM'yi ziyaret eden müşteriler mağazalardan aldıkları poşet ve karton kutuları birleştirerek Akşam namazını cemaatle kıldı ve AVM'nin bu kadar imkanları olmasına rağmen 15 gündür mescidin tadilatta olmasına ve insanların namazlarını kılacak bir ortam sağlanmamasına tepki gösterdiler. Kadın ziyaretçilerin de namaz kılacak bir ortam bulamadıkları için zor durumda kaldı. AVM yönetimine yapılan sözlü şikayetler ise "şikayet formu doldurun" diyerek geçiştirildi.

aqua-florya.jpg

Aqua Florya AVM'nin yakınında cami de bulunmuyor  

İstanbul Bakırköy Belediyesinin sorumluluk bölgesinde yer alan ve özellikle pahalı giyim markalarını bünyesinde oluşturan  AVM'nin yakınlarında cami de yok. AVM'ye en yakın mescit İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 15 dk uzaklıktaki Sosyal tesislerde var fakat bu mescitte özellikle Cumartesi ve Pazar günleri yoğunluktan dolayı sıkıntılar yaşanıyor.

Bakırköy Belediye Başkanlığı'nın sorumluluk sahasında olan ve İstanbul Bakırköy meydan da müşterilerine hizmet veren Bakırköy Capacity AVM ve Bakırköy Carousel AVM’lerde ise mescit malesef  bulunmuyor.  Adı geçen alışveriş merkezlerinin danışma masalarında müşteriler en yakın mescit olarak meydandaki mescit’e yönlendiriliyor. 

Bununla birlikte Bakırköy meydanında ihtiyacı karşılayacak kapasitede bir cami de bulunmuyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı şart koşmuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından eylül ayında getirilen bir düzenleme ile altı ay içinde tamamlanmak üzere "ibadet yeri", "acil tıbbi müdahale ünitesi" ve "çocuk oyun alanı" bulunması şartı getirilmişti.

Müşteriler Rahatsız

AVM'ler şehir hayatında bir çok insanın sosyal aktivitelerinde önemli bir yer tutmaya başladı.  Ürün ve hizmet yelpazesini geliştirdikçe AVM'lerin ziyaretçi sayısı da arttı. Bununla birlikte ibadet gibi en tabi bir ihtiyaca cevap vermemekte direnen alış veriş merkezleri müşterilerini zor durumda bırakıyor. 

Erkekler karton, poşet sererek bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilse de bayanlar tesettür noktasında zor durumda kaldıklarından dolayı ibadet ve namaz için özel bir alana ihtiyaç duyuyorlar. 

aqua-florya-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.