Müşteriler ısrar etti askıda ekmek başladı

Müşteriler ısrar etti askıda ekmek başladı

Eyüp'te müşterilerden gelen talep üzerine bir fırında "askıda ekmek" uygulaması başlatıldı.

Fırın sahibi Ahmet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 aydır devam ettirdikleri "askıda ekmek" uygulamasının çok talep gördüğünü, askıda ekmek sayısının günde 50'den aşağı düşmediğini, kimi günler 100-120 ekmeğe kadar ulaştığını belirtti.
 
Askıda ekmeği kendilerinin başlatmadığının altını çizen Sarı, "Müşterilerimizin ısrarıyla yaptık bu işi. Önce tereddüt ettik çünkü bu işin vebalini almak kolay değil. İnsanlar parasını bırakıyor, ihtiyacı olanlara ekmek almak için ücretini ödüyor. Bunu ihtiyacı olana ulaştıramadığın zaman dini bir sorumluluk var. O yüzden biz de bu işi çok inceliyoruz, araştırıyoruz" diye konuştu.
 
Sarı, ihtiyaç sahipleri için bazen 1, bazen 5, bazen 50 ekmek bırakanlar olduğunu kaydederek, müşterilerin çoğunu tanıdıklarını, gerçekten ihtiyacı olanlara ekmek verdiklerini söyledi.
Askıda ekmek uygulamasından yararlananların çok sevindiğini ve teşekkür ettiğini anlatan Sarı, "Uygulama ramazanda aynen devam edecek. Hiç aralık vermeyeceğiz; insanlar istediği müddetçe devam edeceğiz. Bizim de katkımız olursa ne mutlu bize. Onlar parasını veriyor, biz ihtiyacı olan insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz, hatta gelemeyenlere biz gönderiyoruz" dedi.
Vatandaşlar da satın alamayacak durumda olanlar için ekmek alıp bıraktıklarını, bunları alanların da kendileri için dua ettiğini söyledi.
 
Askıdan ekmek alan bir vatandaş da uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek, "Elimde avucumda yok. Buraya gelip askıdan ekmek alıyorum" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.