Müşteri hizmetlerinde telefona Müslüman çıkınca damarı depreşti

Müşteri hizmetlerinde telefona Müslüman çıkınca damarı depreşti

Hindistan'da faaliyet gösteren bir telefon şirketinin müşteri hizmetlerinde ilginç bir olay yaşandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dünyada da faaliyet gösteren bir telefon şirketinin Hindistan'daki müşteri hizmetlerinde akıllara durgunluk veren bir ayrımcılık vakası yaşandı. İsminin Pooja Singh olduğunu söyleyen bir müşteri, telefon şirketinin müşteri hizmetlerini arayarak telefonunun bozulduğunu ve yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Şirketin Singh'e bağladığı müşteri temsilcisi ise Shoaib adlı bir Müslümandı. Hindistan'da Shoaib isminin Müslümanlar arasında sıkça kullanılması nedeniyle Singh karşısındakinin bir Müslüman olduğunu anladı ve Shoaib'e şunları söyledi; "Sevgili Shoaib, Müslüman olduğun için ve iş etiğine inancım yok çünkü dininiz müşteri hizmetleri için farklı bir versiyona sahip olabilir. Bu yüzden isteğim için bir Hindu temsilcisi atamanızı istiyorum. Teşekkürler."

Şirket bu ayrımcı tavrı kınamak yerine, Singh'e yeni bir müşteri temsilcisi bağladı. Bunun üzerine şirket sosyal medya üzerinde büyük eleştiriler almaya başladı. Tweet atmış olanlar arasında eski Jammu ve Keşmir başbakanı Omar Abdullah da bulundu. Abdullah, şirketin bu ayrımcılığa çanak tutmasını şu sözlerle eleştirdi;

"Sevgili telefon şirketi. Bu bağnazlığı ve ayrımcılığı onaylamanıza ben ve benim gibi düşünenler karşı çıkıyor. Ben de sizin müşterinizdim. Bundan sonra size tek kuruş kazandırmıyorum."

İndiatoday'in haberine göre, Abdullah'ın ardından pek çok kişi de telefon şirketini eleştiri yağmuruna tuttu. Bazı kullanıcılar şirkete karşı boykot önerdi. Şirket boykot çağrılarını duyunca panik halinde durumu düzeltmek için ayrımcılığa maruz kalan çalışanına tazminat ve ikramiye seçeneğini ortaya çıkardı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum