Mustafa Yeşilyurt dua bekliyor

Mustafa Yeşilyurt dua bekliyor

Uzun yıllar Medine'de bulundu

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Uzun yıllardır Medine'de bulunan Mustafa Yeşilyurt dua bekliyor. Bir süredir rahatsızlığı sebebiyle Ankara'daki bir hastanenin yoğun bakım servisinde yatan Mustafa Yeşilyurt ağabeyin durumu ciddi. 

Risale Haber'e bilgi veren oğlu Kamil Yeşilyurt, "babamızın durumu oldukça ağır. Sevenlerinden, nur talebelerinden dua bekliyoruz" dedi.

1988'de Medine'ye giden Mustafa Yeşilyurt ağabey, 2000 yılına kadar hem çalıştı hem de iman hizmetleriyle iştigal etti. 2000 yılında emekli olduktan sonra zamanının büyük kısmını Kur'an ve iman hizmetlerine ayırdı. 2016 yılında ise Türkiye'ye döndü.

Kardeşi Selahattin Yeşilyurt

Çeyrek asır Medine-i Münevvere’de yaşayıp, ömrünü iman ve Kur’an hizmetlerine adayan kardeşi Selahattin Yeşilyurt da 25 Aralık 2007’de vefat etmişti. Selahattin Yeşilyurt, abisiyle birlikte Medine'ye nasıl gittiklerini şöyle anlatmıştı:

"Ben ilk defa 1976’da hac için geldim buraya, geri döndüm. 1980’de Mescid-i Nebevînin elektrik tesisatının yenilenme işlerini bir Türk firması almıştı, bana teklif geldi, ama başka bir arkadaşı torpille aldılar. Fakat işler bir türlü ilerlemeyince, apar topar beni çağırdılar. Böylece 1982’de gelmiş oldum Medine’ye. Ağabeyim Mustafa Yeşilyurt inşaat mühendisidir. Önce Mescid-i Nebevi Cennet bahçesi inşaatında çalıştı."

mustafa_yesilyurt1.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum