Mustafa İslamoğlu'ndan Said Nursi ve Mevlana'ya iftira

Mustafa İslamoğlu'ndan Said Nursi ve Mevlana'ya iftira

İslamoğlu, Bediüzzaman Said Nursi ve Mevlana Hazretlerine iftira attı.

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Yazar Mustafa İslamoğlu, Bediüzzaman Said Nursi ve Mevlana Hazretleri için iftira attı.
 
Çay Tv'de konuşan ve soy ismi "İslamoğlu" olan yazar, Bediüzzaman ve Mevlana isminin Allah'ın isimleri olduğunu ve insanlara verilemeyeceğini ileri sürdü.
 
İslamoğlu'nun en büyük hakareti de Nurculuğun 100 sene içinde İslamdan kopacağı ifadeleri oldu.
 
Mustafa İslamoğlu’nun sözleri şöyle:
 
"Said Nursi konusunda benim üç tane hutbem var, üç Üstad diye. Allah'ın bir ismi de 'Bedi’dir. Kur'an'da geçer. Bedi olan Allah'ın ismi bir insana verilemez. Verilmemeli. Mevla da Allah'ın ismidir. Ayet okuyacaksın gideceksin Allah'ın yarattığı bir kula Mevlana diyeceksin. Yani edep yahu demek lazım. Bu ne tevazu derler adama. Bir de bu ismi kendine koyana dönmek lazım. Bu ne tevazu, hani tevazu? Hani mahviyet ayakları falan nereye gitti?
 
Kur'an açısından ben Risaleleri ele alıp da baştan sona Kur'an'a vurmamıştım. Bunu son eserimi yazarken yaptım ve korkunç şeyler gördüm. Orda da aynı şeyleri söyledim. "Tüm Nurcu kardeşlerime sesleniyorum" dedim kitabımda yazım. Yeni kitabımda cifir'e ciddi yer verdim. Nurcu kardeşlerime diyorum. Eğer bu gidişle giderse, bu ekol yüz seneye kalmadan İslamdan kopmuş bir din halini almaya hazır görünüyor dedim. Örneklerini verdim. Bahailik, yezidilik bir örneği.
 
Hepsinin ortak yönleri var. Kur'an'ın yanında bir de efendilerinin, üstadlarının, şeyhlerinin kitapları var. Said Nursi Kur'anın indiği arştan indirildi diyor. Yazdırıldı tevil edilebilir de bu tevil edilemez. Mevlana'nın Mesnevisi daha fecaat. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
58 Yorum