Mustafa Çalışkan 15 Temmuz'u anlattı

Mustafa Çalışkan 15 Temmuz'u anlattı

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, darbe komisyonunda 15 Temmuz gecesiyle ilgili bilinmeyen bir ayrıntıyı anlattı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Karşımızdaki örgüt gerçekten devasa bir örgüt. Karşımızdaki örgüt, uluslararası hareket kabiliyeti, desteği olan, Türkiye'deki hassasiyetleri de çok kıvrak bir şekilde kullanmış bir örgüt"dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi veren Çalışkan, darbe girişimi akşamında DEAŞ ile ilgili önemli bir operasyon hazırlığındayken bir emniyet müdür yardımcısının kendisini aradığını ve "Bir askeri yetkilinin aradığını, sıkıyönetim ilan ettiklerini söylediğini" aktardı.

"ALLAH BU MEMLEKETE BÖYLE SINAV BİR DAHA VERMESİN"

Çalışkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisini arayarak, havaalanı kulesini ne kadar zamanda boşaltabileceklerini sorması üzerine o andaki heyecanla 10-15 dakikada alacaklarını söylediğini belirterek, "Ama şimdi sorsa 1 saat derim. İnanın enteresan bir şekilde 10-15 dakika içinde gerçekleşti. Allah bizi utandırmadı özel harekatçılar kuleyi aldı. Biz döndük Cumhurbaşkanımıza, 'Kule alındı' dedik ve ondan sonra indi" diye konuştu.

O gece İstanbul Emniyetinden polislerin, hiçbir mazeret göstermeden görevlerini yaptıklarına işaret eden Çalışkan, "Zor bir gündü. Allah bu memlekete böyle sınav bir daha vermesin. Düşmanla çatışmakta bir sıkıntı yok. Karşınızda düşman olsa hiç problem yok. Üniformalı, devletten maaş alan, aynı benim gibi yıllarca devletin ekmeğini yemiş o kişilerin tamamının kursağında devletin, o fakir milletin ekmeği var" ifadesini kullandı.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.