Mustafa Armağan: 2.Abdulhamid Han Müzesi istiyoruz

Mustafa Armağan: 2.Abdulhamid Han Müzesi istiyoruz

Gençliğin ve gelecek nesillerin Sultan 2. Abdülhamid Han'ı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmeleri için 'Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi istiyoruz' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak Yazarı Mustafa Armağan, sosyal platform change.org üzerinden ses getirecek bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza attı.

Tarihçi yazar Armağan, Sultan Abdülhamid için önemli bir projeyi gündeme getirdi. Sultan Abdülhamid'in anlaşılması ve bu eksende kavranması gerektiğine vurgu yapılan imza kampanyasında, Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi'nin açılması gerektiği

Kampanyaya katılmak için tıklayınız

En uygun yer Yıldız Sarayı
Mustafa Armağan'ın önerisine dair açıklaması şöyle:
"Sultan Abdülhamid'i anlamak yalnız geçmişi değil, geleceği de doğru kavramak bakımından fevkalade önemli. Ülkesine bu kadar büyük hizmetlerde bulunmuş bir devlet adamını, hem genç nesillere hem de yabancı misafirlere orijinal objeler ve renkli etkinliklerle tanıtmak devletimizin boynunun borcudur.

Bu girişim başladığında ne büyük bir hazinenin üzerinde oturduğumuzu daha iyi fark edeceğiz. İnsanlar akın akın ziyaretine gelmek isteyeceklerdir. Bu müze için de en uygun yer, kendi eseri olan Yıldız Sarayı'dır."

50 bini aşkın imza
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teslim edilecek olan imza kampanyasında hedef 75 bin. Bu kapsamda kısa sürede 50 bini aşkın imza toplandı.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.