Muş'ta saman sevkiyatı başladı

Muş'ta saman sevkiyatı başladı

Muş ovasında arpa ve buğday hasadından sonra, sapından elde edilen samanın, çuvallara doldurularak sevkiyatına başlandı.

Diyarbakır yöresinden Muş'a gelen biçerdöver sahipleri, ovadaki arpa ve buğdayı saman karşılığında biçtikten sonra patosa vuruyor. Havaların yağışlı geçmesi nedeniyle arpa ve buğday veriminde yaşanan artış samana da yansıdı. Biçerdöverlerle birlikte Diyarbakır'dan gelen işçiler, her gün saat 05.00'den saat 20.00'ye kadar çalışarak samanları çuvallara dolduruyor. Kurulan çadırlarda kalan işçiler, saman çuvallarını TIR'lara yüklüyor. Günde 500'e yakın saman çuvalı ağzı diktiğini söyleyen Seyithan Sevim, bu işin 20 gün kadar devam ettiğini belirtti.

TONU 100 LİRA

Samanın bol olduğunu ve bu nedenle ton fiyatının 150 liradan 100 liraya düştüğünü anlatan biçerdöver sahiplerinden Remzi Sevim şöyle dedi:

"Samanı çuvallara doldurup, tonu 100 liradan Erzurum, Bingöl, Diyarbakır yöresindeki hayvan sahiplerine gönderiyoruz. Samanı işçilerden bir bölümü çuvala dolduruyor, bir bölümü çuvalın ağzını dikiyor. Sonra da TIR veya kamyona yüklüyorlar. Tüm işçileri Diyarbakır'dan getirdik, bu yörede işçi bulmak çok zor."

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.