Muson yağmurları mevsim normallerinin altında kaldı

Muson yağmurları mevsim normallerinin altında kaldı

Dünyanın dörtte birine ev sahipliği yapan Güney Asya'da muson yağmurları mevsim normallerinin altında kaldı.

Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Sri Lanka, Nepal, Maldivler, Myanmar ve Afganistan'da bulunan tarım alanları mevsim normallerinin altında muson yağmuru alıyor ve uzmanlar Haziran-Eylül aralığında olası bir El Nino kasırgası için halkı uyarıyor.Hindistanda toplam 235 milyon çiftçi var ve bunların yaklaşık yüzde ellisi yağmur suyuna bağlı olan şekerden pirince ve pamuğa kadar çeşitli alanlarla mahsül yetiştiriyorlar. Yeteri kadar yağmurun yağmayışı ise tüm çiftçileri endişelendiriyor. Hindistan Kotak Hammadde Hizmetleri araştırma departmanı başkanı Prerana Desai yaptığı açıklamada “yağlı tohum, mercimek, şeker kamışı ve pamuk en yaygın ekinler. Bunlar Hindistan'da büyük sorunlara yol açabilir” diye konuştu.

Uzmanlar büyük bir El Nino ihtimalinden ve her geçen gün bu ihtimalin arttığından bahsediyorlar. El Nino'nun geleceğine kesin gözüyle bakılıyor ancak ne şiddette olacağı ise bilinmiyor.

El Nino'lar düzensiz olarak iki ila yedi yılda bir yaşanıyor. El Ninoların ardından özellikle Avustralya'nın bazı bölgeleri, Filipinler ve Endonezya'da mevsim normallerinin ötesinde kuraklık ve kuru bir iklim yaşanıyor.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.