Müslümanlarla aynı hisleri paylaşıyorum

Müslümanlarla aynı hisleri paylaşıyorum

Almanya eski cumhurbaşkanı Christian Wulff

'İslam Almanya'ya aittir' cümlesiyle hafızalarda yer eden Almanya'nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hristiyanlar ile Müslümanlara teröre karşı 'ortak duruş' çağrısı yaptı. Wulff, "Birbirimize yanlış sözler sarf etmek, iftira etmek, genel konuşmalarla birbirimizi suçlamak yerine artık ortak duruş sergilememizin zamanı geldi." dedi.
 
Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff Berlin Endüstri ve Ticaret Odası'nda yaptığı bir konuşmada İslam dinini istismar eden teröristleri sert bir dille kınadı ve Almanya'da ikamet eden ve teröre ve şiddete karşı duran Müslümanlarla aynı hisleri paylaştığını söyledi. Wulff, "Tam da bu durumda Müslümanların yanında olmalıyız ve terör ile şiddete karşı birlikte mücadele vermeliyiz." dedi. Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında "köprüler kurulmasından" yana da tavır koyan eski cumhurbaşkanı, Almanya'da yaşayan Müslümanların Arap Müslüman dünyası ile köprü kurmakta aracı olabileceklerini söyledi.
 
'Dini kötüye kullanıyorlar'
 
Avrupa ile Akdeniz ve Arap ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeyi amaç edinen Hamburg merkezli Avrupa-Akdeniz ve Arap Dernekleri Birliği'ne (EMA) iki ay kadar önce başkan seçilen Christian Wulff, birlik başkanı sıfatıyla kamuya yönelik olarak ilk konuşmasını Berlin Endüstri ve Ticaret Odası'nda (IHK) yaptı.
 
Die Welt Gazetesi'nde yayınlanan Günter Lachmann imzalı habere göre IHK Berlin'de düzenlenen Alman-Arap Diplomatik Forumu'nun açılışında konuşan Wulff, ismini İslam Devleti olarak değiştiren terör örgütü IŞİD'in uyguladığı terör ve şiddetin kaynağının İslam dininde olmadığını, aksine söz konusu radikallerin İslam dinine zarar verdiğini önemle vurguladı.
 
"Dini barbarca kötüye kullanmaya çalışan, bunları yaparken de Kur'an'ı gerekçe olarak gösteren teröristler İslam'ın temel prensiplerine karşı geliyorlar." diyen Avrupa-Akdeniz-Arap Dernekleri Birliği Başkanı Wulff, "Teröre ve şiddete karşı duran Müslümanların yanında olmalıyız. İnançlı olan veya olmayan, Hristiyan veya Yahudi, hepimiz teröre ve şiddete karşı çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.
 
'Biz de dolambaçlı yollardan geçtik'
 
İki Almanya'nın birleşmesinin 20'inci yıl dönümü etkinliklerinde Almanya Cumhurbaşkanı sıfatıyla söylediği "İslam Almanya'ya aittir" cümlesiyle hafızalarda yer edinen Wulff, "Birbirimize yanlış sözler sarf etmek, iftira etmek, genel konuşmalarla birbirimizi suçlamak yerine artık ortak duruş sergilememizin zamanı geldi." dedi.
 
Almanları sükunete ve Almanya'da barışçıl bir şekilde yaşayan Müslümanlarla ittifak kurmaya çağıran Wulff, "Şu yaşadığımız süreçte bir Müslüman olarak kriz bölgelerindeki gelişmeleri takip etmenin ne anlama geldiğini hissedebiliyorum ya da bizim burada Müslüman olarak yaşamanın nasıl olduğunu anlayabiliyorum." şeklinde konuştu.
 
Arap ülkelerindeki savaşlar bağlamında Almanya ile Avrupa tarihini hatırlatan Wulff, "Duvarın yıkılışının kutlandığı şu günlerde birleşmeye, özgürlüğe, demokrasiye ve ekonomik katılıma giden istikamette ne kadar dolambaçlı yollardan geçtiğimizi gözler önüne sermekte fayda var." dedi.
 
Avrupa'nın yüzyıllar boyunca savaşların hüküm sürdüğü "kanlı bir kıta" olduğunun unutulduğuna işaret eden Wulff, kimsenin Arap ülkelerini küçümsemeye hakkı olmadığını belirtti. Christian Wulff, "Amerikalılar yardım etmeseydi bugün Almanya da olmazdı. Bu bağlamda şimdi bizler, bizden daha zor ve daha kötü koşullarda yaşayanlara yardımcı olmak isteyip istemediğimizi sorgulamalıyız." dedi.
 
'Almanya örnek olabilir'
 
Avrupa-Akdeniz ve Arap Dernekleri Birliği Başkanı Wulff, Almanya'da insanların bir arada, huzur ve hoşgörü ortamında, dünyaya açık bir şekilde yaşadığının daha güçlü olarak görülmesi gerektiğine de vurgu yaptı ve Almanya'nın Hıristiyanlar ile Müslümanların birlikteliklerine örnek bir ülke olabileceğini söyledi.
 
Wulff, Almanların yardımsever olduğuna inandığını ve birçok vatandaşın barışa katkıda bulunmak için Almanya'nın örnek ülke olmasını beklediğini kaydetti.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.