Müslümanların katledilmesini, bütün dünya izledi

Müslümanların katledilmesini, bütün dünya izledi

Samsun Müftüsü Yard. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, İslam coğrafyası üzerinde yer alan ülkelerde birçok Müslümanın katledilmesini dünya ülkelerinin izlediğini belirtti.

Zekeriya Fırat'ın haberi:

Samsun Müftüsü Yard. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, İslam coğrafyası üzerinde yer alan ülkelerde birçok Müslümanın katledilmesini dünya ülkelerinin izlediğini belirterek “ Her yer masum mazlum çocukların ahını duydu ama bütün insanların kulakları sağır, gözleri kör, kalpleri kararmış durumda." dedi.

    Samsun İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda panel düzenledi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hüseyin Peker, Samsun İl Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve Amasya İl Müftüsü İsmail İpek'in konuşmacı olarak katıldığı panele, Samsun Vali Yardımcısı Hulusi Kaya, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

    Panelde konuşan Samsun İl Müftüsü Yard. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, Müslüman coğrafyası üzerinde yer alan ülkelerde birçok insanın katledilmesinin dünya ülkeleri tarafından izlediğini belirterek "Peygamberler diyarı Filistin kan ağılıyor. İlim merkezi Bağdat, en kıymetli eserlerin basıldığı Beyrut, Bosna, Afganistan, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Irak, Suriye ve birçok Müslüman ülkesi kan gölüne döndü. Her yer masum mazlum çocukların ahını duydu, ama bütün insanların kulakları sağır, gözleri kör, kalpleri kararmış durumda. Bütün dünya olanları izledi ve seyretti." şeklinde konuştu.

Cihan