Müslümanların heyecanla beklediği cami için geri sayım başladı

Müslümanların heyecanla beklediği cami için geri sayım başladı

Yapımı için Müslüman ülkelerden 17 milyon dolar para toplanan, son teknoloji ile donatılacak olan yeni cami, heyecanla bekleniyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin Cambridge Şehrine yapılan Cambridge Camisi için artık geri sayım başladı. Caminin altın kubbesi de dün takıldı. İngiltere Müslümanları heyecanla açılışı bekliyor.

Cambridge'in Mill Road'daki caminin inşaatı 5 Eylül 2016'da başlamıştı. Kasım 2018'e kadar tamamlanması bekleniyor.

Cambridge Camisi'nin en önemli özelliği ise Avrupa'nın ekolojik camisi olacak olması. Cami kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlandı. Camide ayrıca son teknolojinin her fırsatından faydalanacak.

700'ü erkek ve 300'ü kadın olmak üzere aynı anda bin Müslümanı ağırlayacak şekilde yapılan caminin kadın ve erkek abdesthaneleri de tamamlandı. Bu hafta camide bulunacak kafetarya, misafirhane gibi önemli bölümlerin de tamamlanması bekleniyor.

Cambridge Camisi'nin özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Cami içinde ses geçirmez istirahat odaları, terapi odaları da bulunacak. Bu bölümler de kadın ve erkek Müslümanlar için özel olarak tasarlanıyor.

Cambridge News'in haberine göre cami içinde açık bir bahçe, çocuklar için Kur'an-ı Kerim öğrenme ve çalışma odaları, çatıda güneş enerjisi jeneratörleri, su arıtma tesisi, ısı pompaları ve son teknoloji içeren havalandırma da yerini alacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum