Müslümanların evlerini yağmaladılar

Müslümanların evlerini yağmaladılar

Çatışmaların devam ettiği Orta Afrika Cumhuriyetinde (OAC) Hristiyan çeteler, Müslümanların ev ve işyerlerini yağmalıyor.


Halk, başkent Bangui'ye yakın bölgelerdeki mahallelerde Hristiyan grupların yağmaya başladığını belirtirken, çetelerin ''Burada Müslüman istemiyoruz'' diye bağırdıkları ifade edildi.

Bölge sakinleri, çevrede barış gücü askerlerinin bulunmadığını, bu nedenle çetelerin istedikleri işyeri ve evleri yağmaladıklarını kaydetti. Yağma sırasında Müslümanlardan ölen olup olmadığı henüz doğrulanmadı.

Saldırıların, geçici Cumhurbaşkanı seçilen Bangui Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza'nın resmi olarak görevi alacağı gün yapılması dikkat çekti.

Bu arada bazı çetelerin, bir camiye saldırarak pencere ve demir malzemeleri çaldıkları iddia ediliyor. Ülkede çatışmaların başladığı dönemden bu yana çok sayıda cami saldırıya uğradı veya ateşe verildi.

Başkent Bangui'de bugün hapishaneyi basan bir grup Hristiyan, eski Seleka askerlerini öldürmüştü.

Zengin maden kaynaklarına sahip OAC, çoğunluğu Müslüman olduğu belirtilen Seleka koalisyonu askerlerinin Mart 2013'te yaptığı darbenin ardından kaos ortamına sürüklendi.

Ülke, kendisi de 2003'te yapılan bir darbe sonucu iş başına gelen Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'nin devrilerek yerine Michel Djotodia'nın getirilmesinin ardından eski Seleka savaşçılarıyla Hristiyan anti-balaka milisleri arasında çıkan din temelli çatışmalara sahne oluyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.