Müslümanların çileli yolculuğu

Müslümanların çileli yolculuğu

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde başkent Bangui'den Çad yakınındaki Kaga Bandor bölgesine giden Müslümanlar, yolda zor anlar yaşıyor.

 Afrika ülkeleri öncülüğündeki barış gücünün (MISCA) eşlik ettiği konvoydakiler, doğal afetten kurtarılmış felaketzedeleri andırıyorlar.
 
Afrika ülkeleri öncülüğündeki barış gücünün (MISCA) eşlik ettiği konvoydakiler, büyük bir doğal afetten kurtarılmış kişileri andırıyor. Soluk yüzler, donuk bakışlar arasında Hristiyanların oluşturduğu Anti-balaka grubunun hafta sonu konvoya düzenlediği saldırıda ölen kadının yanında, sağ bacağına kurşun isabet eden 13 yaşındaki kızın inlemeleri zar zor duyuluyor.

Valizler altında neredeyse ezilmiş haldeki yolculardan Khadija, yeni doğan bebeğinin zor günler yaşayacağını, ülkedeki durum nedeniyle kısa vadede tünelin ucunda ışık göremediğini belirtti. Khadija, çocuğuyla gurur duyduğunu, ona bakacağını ve acılarına son vereceğini söyledi.

Bir MISCA yetkilisi ise Kaga Bandor yolunun tehlikelerle dolu olduğunu, bazı Anti-balakaların çocuk ya da hamile demeden acımasızca saldırabildiğini vurguladı.

Konvoydaki yaşlı bir kişi de ne İslam'ın ne de Hristiyanlığın ülkede yaşananlara izin verdiğini belirterek, kadınları, erkekleri, çocukları öldürenlerin imansız kişiler olduğunu söyledi ve eskiden basit ancak barış içinde bir hayat sürdüklerini hatırlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.