Müslümanların bu etkinliği Budist rahipleri bile memnun etti

Müslümanların bu etkinliği Budist rahipleri bile memnun etti

Sri Lanka, Müslümanların bölgede Budistler başta olmak üzere pek çok farklı dini gruplar tarafından sık sık hoşgörüsüzlüğe maruz kaldığı ülkelerden biri. Ülke Müslümanları ise bu duruma bir organizasyon ile cevap verdi.

Ömer Çiftçi'nin haberi

RİSALEHABER-Sri Lanka, 20 milyon nüfusunun içinde pek çok farklı etnik ve dini kökenden insana ev sahipliği yapıyor. 20 Milyonluk nüfusun yüzde 9'unu Müslümanlar oluşturuyor. Budistlerin ve Hinduların çoğunluğu oluşturduğu ülkede yaşanan iç savaşın ardından Müslümanlar üzerindeki baskı da yoğunlaşmış. Özellikle Asya'da Budistlerin Müslümanlara karşı yaşattıklarının tehlikesi Sri Lanka için de geçerli durumda.

Bu durumun farkında olan Müslümanlar, bölgedeki diğer etnik ve dini gruplar ile hem yakınlaşabilmek, hem de dinlerini onlara da anlatabilmek adına harekete geçmiş durumda. Bu hareketin ilk adımı ise düzenlenen olan bir 'Açık Cami Günü' etkinliği ile atıldı.

Sri Lanka'da faaliyet gösteren İslam Araştırmaları Merkezi (CIS), Kolombo Bölgesinin tarihi Akbar Camii'nde bir 'Açık Camii Günü' düzenledi. Etkinliğe Budist, Hristiyan ve Hindu Camiasından pek çok din adamı ve mensup katıldı. Etkinliğe katılan din mensupları ve din adamları son derece memnunlardı.

Etkinliğe katılan Budist Rahip Diyakaduwe Somananda Thero; "Bu çok olumlu bir hareketti. Gerçekten onları yakından tanıdık ve öğrendik. İslami inançlar ile ilgili ne kadar çok yanlış anlaşılma taşıdığımızı da öğrenmiş olduk" ifadeleri ile duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hinduların temsilcisi Rahumananda Sharma da etkinlikten memnun ayrılan isimlerden biri oldu. Sharma'ya göre böyle bir organizasyona herkesin katılımı sağlanmalı ve bunlar birer örnek olmalı. Sharma'ya göre Sri Lanka'da barışın temini de böyle organizasyonlar olacak.

Sri Lanka Radio'nun haberine göre, organizasyonu düzenleyen Müslümanların liderlerinden biri olan Shifan Rafaaiden, "Bir Müslüman olarak bilinçlendirme sürecine katılmak önemlidir, doğru bilgiyi vermek ve önyargıları ortadan kaldırmak bir Müslümanın yapabileceği en büyük çalışmadır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.