Müslümanların birliği insanlığın kurtuluşuna vesile olacak

Müslümanların birliği insanlığın kurtuluşuna vesile olacak

“Müslümanların birliği ve beraberliği bütün insanlığın kurutuluşuna vesile olacaktır…”

Başkent Sanaa’da Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı tarafından tefriş edilen Yemen-Türkiye Mesleki Eğitim Enstitüsünün açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Yemen’in İslam dünyasındaki önemine işaret ettiği konuşmasında “Yemen’siz İslam dünyası hikmetsiz kalır. Çünkü Yemen Sevgili Peygamberimizin de ifade ettiği gibi hikmetin diyarıdır.” dedi.

Yemen programı boyunca gösterilen misafir perverlikten çok etkilendiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Yemen’de gerçekleştirdiğimiz üç günlük yoğun programın ardından unutamayacağım bir hatıra ile dönüyorum. Cami-i Kebir’de Yemenlilerle beraber Cuma namazını eda etmekten ve İslam’ın bu önemli mabedinde Cuma hutbesi irat etmekten çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu unutamayacağım güzel bir anı olmuştur.” diye konuştu.

“Kendimizi üç gündür evimizde hissettik. Dosttan çok dostlar gördük. Arkadaştan çok arkadaşlar gördük.” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iki ülke arasındaki dostluğun tüm insanlığa örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Görmez şöyle devam etti;
“Yemen ve Türkiye arasındaki bu güzel birlik, beraberlik ve kardeşliğe tüm değerlerini kaybetmek üzere olan insanlığın çok ihtiyacı var. Müslümanların birliği ve beraberliği bütün insanlığın kurutuluşuna vesile olacaktır.”

Açılışta konuşan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise Yemen Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında Yemen'deki devlet okullarının demirbaş ihtiyaçlarını kendi kaynakları ile üretebilmesine yönelik çalışma başlattıklarını, projenin Yemen'in dışa bağımlılığını aşması noktasında katkı sağlayacağını kaydetti.

Diyanet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.