'Müslümanların birleşememesi, İslam ülkelerini olumsuz etkiliyor'

'Müslümanların birleşememesi, İslam ülkelerini olumsuz etkiliyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "Şu dönemde Müslümanların belirli bir fikir, siyaset veya kurum çevresinde birleşememesi, İslam ülkelerinde olumsuz etkiler bırakıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Müslümanların belirli bir fikir, siyaset veya kurum çevresinde birleşememesinin İslam ülkelerinde olumsuz etkiler bıraktığını belirtti.

Gazze'de Yönetim ve Siyaset Akademisi tarafından düzenlenen 4. Filistin Ulusal Güvenlik Konferansı'na katılan Aktay, İslam ümmetinde acı, parçalanma ve ötekileştirmeden başka bir şey göremez hale geldiklerini söyledi.

Aktay, "Şu dönemde Müslümanların belirli bir fikir, siyaset veya kurum çevresinde birleşememesi, İslam ülkelerinde olumsuz etkiler bırakıyor." diyerek, İslam ümmetinin Filistin davasından başka bir konuda birliktelik sağlayamadığını kaydetti.

"Türkiye'yi bitirdiklerini sandılar"

Türkiye'nin Sykes-Picot Anlaşmasından 100 yıl sonra yükseliş çağını yaşadığını ifade eden Aktay, "Sykes-Picot'un en önemli sonuçlarından biri de Osmanlı hilafetinin varlığının etkisizleştirilmesi ve parçalanmasıydı. Bu şekilde Türkiye'yi bitirdiklerini ve Batılı bir Avrupa ülkesi haline getirdiklerini sandılar. Ancak Türkiye bugün yükseliş dönemini yaşıyor." dedi.

Aktay,"Türkiye halkı ve hükümetiyle ayağa kalktı. Halkın bilinci çok yüksek. Hepsinin ülkelerinin güvenliğini korumak için omuz omuza verdiğini görüyoruz." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.