Müslümanların benden korkmasına gerek yok!

Müslümanların benden korkmasına gerek yok!

Seçim öncesi sözleri hatırlatılan Trump, “Ben seçildim diye siyahiler ve Müslümanlar korkuyorsa bu berbat bir şey. Bence bu korku medya tarafından hazırlanıyor” dedi

ABD Başkanlığı’na seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump, başkan seçildikten sonra CBS kanalına konuştu. İç ve dış politikalar hakkında kendine yöneltilen soruları cevaplandıran Trump, siyahilerin ve Müslümanların kendisinin başkan seçilmesinden sonra dehşete düştüğünün belirtilmesi üzerine, ABD medyasını suçladı. Trump, “Eğer gerçekten böyle hissediyorlarsa bu berbat bir şey. Bence bu korku medya tarafından hazırlanıyor. Ben bir şey söylememiş olsam dahi, onlar bir şey bulup hikâyeleştirirler, basın bu işe yarıyor” dedi. 20 Ocak'ta yönetimi Obama'dan yönetimi devralacak olan Trump, gösteriler için de “Beni protesto edenlere korkmamaları gerektiklerini söylemek istiyorum. Korkmayın, bu ülkenin gücünü tekrar geri getireceğiz. Seçimlerden yeni çıktık ve biraz zaman verilmesi gerekiliyor. Hillary Clinton kazansaydı ve benim destekçilerim sokaklara çıksaydı herkes kınamaya başlardı. Farklı bir tavır sergilerlerdi. Çifte standart uygulanıyor. Sokaklarda beni protesto edenlerin bazıları profesyonel gösterici” dedi. 
O. DOĞU İÇİN HARCANAN 6 TRİLYON DOLARLA ABD’Yİ İKİ DEFA KURARDIK
Trump, terör örgütü DAEŞ’le mücadele konusunda nasıl bir yol izleyeceğine yönelik soruya ise; “Detay vermeyeceğim, sadece DAEŞ’ten tamamen kurtulacağımızı söyleyeyim” dedi. ABD’nin Orta Doğu’da terörle mücadele adı altında harcadığı paraya dikkati çeken Trump, “Orta Doğu’da 6 trilyon dolar harcadık. Bu parayla ülkeyi baştan aşağı iki kere kurardık. Yollarımıza, köprülerimize, tünellerimize ve havaalanlarımıza bakın, hepsi çok eskimiş durumda” açıklamasını yaptı. 400 bin dolar olarak belirtilen Başkanlık maaşını almayacağını belirten Trump “Galiba yasal olarak almam gerekiyor. Bu yüzden sadece bir dolarını alacağım” dedi.   

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.