Müslümanların 25 yıllık cami projesine karşı çıktı

Müslümanların 25 yıllık cami projesine karşı çıktı

Nauth, daha önce izin verilen cami inşaatı projesine karşı çıktı.

Rahmi Gündüz'ün haberi
 
Fransa’nın Mantes-laVille kasabasında Belediye Başkanı seçilen Cyriy Nauth, daha önce izin verilen cami inşaatı projesine karşı çıktı.
 
Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Mantes-laVille kasabasında son yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilen aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi üyesi Cyriy Nauth, daha önce izin verilen cami inşaatı projesine karşı çıktı.
 
Yeni Belediye Başkanı Nauth, daha önceki sosyalist belediye tarafından izin verilen cami inşası projesini ''park sorununu'' gerekçe göstererek karşı çıktı. Belediyeye ait binanın, kasabadaki Müslüman derneklere cami yapımı için satılması ile ilgili projeyi engel olmaya çalışan Nauth, binanın satın alınabilmesi gerekli 650 bin Avro’nun Müslüman dernekleri tarafından karşılanamayacağını iddia etti.
 
Nauth, projenin askıya alınması dolayısıyla daha önce kendilerine satış için söz verilen Müslüman derneklere maddi tazminat ödemeye hazır olduğunu söyledi.
 
Kasabadaki Müslüman derneği temsilcisi Abdelaziz El-Juhari, ‘’yeni belediye başkanın onaylanmış cami inşası projesine karşı çıkamayacağını’’ belirterek, ‘’haklarını mahkemede arayacaklarını’’söyledi.
 
El-Juhari, kasabadaki Müslümanların 25 yıldır huzurlu şekilde ibadet edecekleri bir caminin inşaatı için çalıştıklarını belirterek, "Kasabadaki farklı dinlere bağlı insanların kendi inançlarına göre ibadet hakkı olduğunu, kendilerine de bu konuda ayırımcılık yapılamayacağını" söyledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.