Müslümanları fişleyenler için araştırma başlatıldı

Müslümanları fişleyenler için araştırma başlatıldı

Almanya'da, Anayasa Koruma Örgütü tarafından Cuma namazına gidenlerin fişlenmesi skandalı araştırılmaya başlandı.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Yeşiller Milletvekili Belit Onay, hükümet ortakları Sosyal Demokrat Partiyle (SPD) Anayasa Koruma Örgütü tarafından Cuma namazına gidenlerin fişlenmesi skandalını araştırmaya başladıklarını açıkladı.
 
NSU cinayetleri esnasında adı birçok skandala karışan Alman iç istihbarat birimi 'Verfassungsschutz'un (Anayasa Koruma Örgütü), Aşağı Saksonya CDUFDP hükümeti döneminde sürekli Cuma namazına giden kişileri takibe aldığını ve fişleme yaptığını hatırlatan Onay, “Fişleme olayı Anayasa Koruma Örgütü'nde yapılan reform çalışmaları sırasında ortaya çıkmıştı. Uzman kişiler tarafından bize bir rapor verildi. Bizde bu rapor doğrultusunda bu kişiler neden fişlendi, amaç neydi, kimler takibe aldırdı ve buna benzer detayları araştırmak için çalışmalara başladık” dedi.
 
BUNDAN SONRA KİMSE TAKİP EDİLMEYECEK FİŞLENMEYECEK
 
Fişlenme olayının din ve inanç özgürlüğüne aykırı olduğunu, bundan sonra buna kesinlikle müsaade edilmeyeceğini anlatan Onay, “Bu fişleme olaylarının önüne geçmek için reform çalışması başlattık. Bundan sonra herkes rahatça camisine, cumasına gidebilir. Kesinlikle bu tür skandallar olmayacak” diye konuştu.
 
2013 yılı başındaki eyalet seçimleriyle hükümeti devralan SPDYeşiller koalisyonu, 'Verfassungsschutz'da reforma gitmeyi kararlaştırmış, bu reform kapsamında CDUFDP döneminde birçok insanın Anayasa Koruma Örgütü tarafından cuma namazına gittikleri için haksız yere takibe alındığı ortaya çıkmıştı.
 
Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.