Müslümanlardan İngiltere'ye çağrı: O gün, İslamofobi günü ilan edilsin

Müslümanlardan İngiltere'ye çağrı: O gün, İslamofobi günü ilan edilsin

Bir yıl önce Kuzey Londra'da bulunan Finsbury Park Camii saldırısında ölen Müslüman için anma düzenlendi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 19 Haziran 2017 günü Finsbury Park Camii'nde akşam namazı sonrası bir kamyonet kalabalığa dalmış ve bir Müslümanın ölümüne, 9 Müslümanın da yaralanmasına yol açmıştı.

Aradan geçen bir yıl sonra önceki gün bölgede Müslümanlar tarafından bir anma düzenlendi. Saldırıda şehit olan Makram Ali için dualar okundu, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

İşçi lideri Jeremy Corbyn ile sekreteri Sajid Javid de anmaya katılanlar arasındaydı. Yine Londra'nın belediye meclisinden pek çok yetkili de anma için alanda hazır bulundu.

Finsbury Park'ta bulunan Müslüman Refah Evi'nin genel müdürü Toufik Kacimi ise yaptığı konuşmada 19 Haziran günün İngiltere'de 'İslamofobi ile mücadele günü' olarak anılmasını ve ulusal bir gün hale getirilmesi gerektiğini savundu.

Kacimi, anmadan sonra yaptığı röportajda da önemli ifadelere yer verdi. Terörün dini, dili, ırkı olmadığını söyleyen Kacimi; "Finsbury Park saldırısı ile Manchester saldırısı arasında bir fark yok. Birinde Müslümanlar, diğerinde gayri Müslimler terör mağduru oldu. Terör herkesi hedef alabilen alçak birşeydir. Hepsi aynı nefret dilini konuşurlar" ifadelerine yer verdi.

Christian Today'in haberine göre Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan, İngiltere Başbakanı Theresa May gibi önemli politik figürler de Finsbury Park saldırısının yıl dönümünde teröre karşı mesaj veren isimler arasında yer aldılar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.