Müslümanlara iftira attık, özür dileriz

Müslümanlara iftira attık, özür dileriz

Yayın kuruluşu, ülkedeki Müslümanlardan bir haberi çarptırdıkları ve iftira attıkları için özür diledi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kanada'nın Montreal şehrinde bulunan bir cami cemaatine atılan iftira, ülkedeki eleştiri oklarını Müslümanların üzerine çekmişti. Haberi yapan televizyon kanalı ise Fransızca yayın yapan TVA kuruluşu idi.

TVA'nın iddiasına göre, cami cemaatinden iki kişi, caminin yakınında yapılan bir inşaatın iki kadın mühendisini, kendilerini kötü yola teşvik edebilecekleri şüphesi ile kovmuştu. Haberin ardından bölge Müslümanlarına tepki çığ gibi büyüdü. Pek çok kişi Müslümanları insanları işinden etmek başta olmak üzere çirkin ithamlar ile baskı altında bırakmıştı.

TVA, haber kaynağı olarak bölgedeki iki kişinin görgü tanıklığını kullandığını söylemişti.

Fakat inşaat yetkililerinden gelen açıklama ile gerçek kısa sürede anlaşıldı. İnşaat şirketi zaten Cuma günleri caminin yakınında kadın işçi veya mühendis çalıştırmadığını belirtmişti. Şirket, bu kararı Müslümanların cuma namazı için almıştı. Ayrıca inşaat komisyonu başkanı Diane Lemieux, TVA'nın iddia ettiği gibi bir olayın yaşanmadığının da altını çizdi.

TVA, gerçeğin anlaşılması üzerine Müslümanlardan özür dilemek zorunda kaldı

Eleştiri okları bu sefer yanlış haber yaparak Müslümanları zan altında bırakan TVA'nın üzerine döndü. Pek çok yetkili, medyanın artık 'kendi kendini inceleme egzersizleri' yapması gerektiğini savundu ve ekledi; "En azından olanın sosyal etkisinin farkına varmalılar." 

CTV News'in haberine göre, bölge polisi yine de gözlerini Müslümanlar üzerine tutuyor. Rahatsız edici biçimde, Montreal Camisi'ndeki cuma namazı sırasında polis konuşlandırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.