Müslümanlara domuz eti iftirası ülkeden ülkeye yayılıyor

Müslümanlara domuz eti iftirası ülkeden ülkeye yayılıyor

Dünyada İslam Düşmanı kampanyaların tasarlanma ve oluşturulma yerinin sosyal medya olduğunun ispatı niteliğinde bir olay Kanada'da yaşandı. Üstelik yaşanan olay 2014'ten beri tekrar ediyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Günümüz dünyası sosyal medya çağını yaşıyor. Artık sosyal medya üzerinde insanlar kolaylıkla bir hedefe kanalize edilebiliyor. Batı Dünyası'nda bu hedef ise genellikle İslamiyet ve Müslümanlar oluyor. Artık Müslüman karşıtı görüşler sosyal medya üzerinde oluşturuluyor. Bunun bir ispatı da Kanada'da yaşandı.

Twitter üzerinde hesaptan hesaba yayılan bir habere göre, Quebec şehrinde yaşayan Müslümanlar, çocuklarını gönderdikleri okullarda domuz etinin kaldırılmasını istedi. Quebec'in Dorval bölgesi Belediye Başkanı ise kendilerine cevaben; "Müslümanlar Quebec'e göç etmeyi seçtiyse buradaki yaşama uyum sağlamalı. Göç etmeyi kendiniz seçtiniz, buranın kuralları sizin için de geçerli" cevabını veriyor. Ardından Kanada'nın Hristiyan bir ülke olduğunu ve Şeriat'a asla izin vermeyeceğini deklare ediyor.

Bu haber Kanada'da geçtiğimiz hafta sosyal medya'nın en çok konuştuğu konular arasına girdi. Pek çok İslam Düşmanı, Quebec Belediye Başkanı'na övgü dolu sözler söyledi. Fakat bu haber gerçek bile değildi. Üstelik bu haber ülkeden ülkeye yayılan bir haber.

BuzzFeed'in araştırmasına göre bu haber sadece Kanada'da bir yıl içinde 17 kez yeni bir haber olarak yazılmış ve her seferinde yüzbinlerce beğeni almış. Haberi son olarak yayan ırkçı haber sitesi bile bu haberi 4 günde 2 kez farklı tarihler ve isimler ile vermiş. Lokasyon kimi zaman Quebec, kimi zaman Montreal şehri olmuş.

 

adsiz-081.png

Bu haber geçtiğimiz Şubat'tan beri sürekli olarak yeni bir haber gibi paylaşılıyor ve Kanada dahil pek çok farklı ülkenin haber sitesi bu haberi kullanıyor.

Bir diğer garip gelişme ise haberin sadece bu yıl değil, 2014 yılından beri sürekli olarak yayılması. Hatta 2015 yılında habere konu olan Quebec'in Dorval Belediyesi bu haberin gerçeği yansıtmadığını ve paylaşılmaması gerektiğine dair bir uyarı yayınlamış. Dorval Belediyesi, böyle bir talebin de, cevabın da asla olmadığını açıklamış durumda.

İftira haberler öyle bir yayılma gücüne sahip ki, benzer metin içeren haber Belçika ve Avustralya'da da yayınlanmış ve sadece isimler değişmiş. Bu da Batı ülkelerinde yaşayan Müslümanların ne ile karşı karşıya olduklarını özetleyen bir durum.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum