Müslümanlara çarpı işareti!

Müslümanlara çarpı işareti!

Avrupa’da ırkçılık Paris saldırısının ardından zirve yaptı. Fransa'nın Lille kentinde Müslümanların evleri işaretlendi, Cambrai’de de bir Türk, silahla vuruldu. İngiltere'de da Müslümanlar hedef oldu.

Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonrası kan donduran mesajlar paylaşan aşırı sağ partiler, ülkedeki ırkçı saldırıların önünü açtı. Ülkedeki 5 milyona yakın Müslümana tehdit mesajları yağdıran parti üyeleri Paris'in banliyösü Creteil'de yedi yıl önce açılan Sabaha Camisi'nin duvarlarına kırmızı haç çizdi. Aynı kişiler yine Marsilya yakınlarındaki Aubagne kasabasında bir caminin bahçesindeki demirlere yaban domuzu kafası asmıştı. Pirene bölgesindeki Oloron kasabasındaki bir caminin duvarlarına ise aşırı sağcı bir grubun işaretleri ve sloganları yazılmıştı. Pontarlier kasabasında da, bir caminin duvarı ırkçı sloganlar yazılarak kirletilirken, cami kapısına domuz etleri bırakmıştı.

EVLER TEK TEK İŞARETLENİYOR

Bunlarla yetinmeyen sağcı gruplar Fransa'nın Lille kentinde tehdit yürüyüşü düzenledi. Müslümanlara hakaret içeren pankartlar taşıyan gruptakiler yürüyüşün ardından kentteki Müslümanlara ait ev ve işyerlerine kırmızı işaret koydu. Gruptakiler daha sonra Creteil camiinin girişine aşırı sağcı bir grubun işaretleri ve sloganlarını yazdı. Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en çok Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor.

HEDEF GÖZETEREK ATEŞ

Fransa'nın kuzeyindeki Cambrai kentinde ise iki kişi hedef gözeterek 30 yaşlarındaki bir Türk'e silahlı saldırı düzenledi. Cambrai Savcılığından yapılan açıklamada, 30 yaşlarındaki Türk'ün bir kebapçının önünde bulunduğu sırada, üzerinde Fransız bayrağı bulunan otomobille karşıdan gelen silahlı bir kişi tarafından sırtından vurularak yaralandığı, saldırganın daha sonra intihar ettiği belirtildi. Yaralanan Türk vatandaşının hayati tehlikesinin bulunmadığı ve 10 gün içinde ameliyata alınacağı bildirildi. Saldırganın arabasında bulunan iki kişi ise gözaltına alındı. Cambrai Savcısı Remi Schwartz, otomobildeki 19 ve 26 yaşındaki diğer kişilerin, kurbanlarını ten rengine göre rastgele seçtiklerini itiraf ettiklerini söyledi. Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti.

Katliama gelmişler

İngiltere'de ise, 7 saat içinde toplumun Müslüman üyelerinin hedef alındığı üç ayrı saldırı gerçekleşti. County Antrim bölgesinde yaşayan Müslüman bir ailenin evine dün sabah molotof kokteyli ile saldırı gerçekleşti. Saldırının gerçekleştiği sırada eşi Margaret (54), çocukları Sarah (19) ve Muhammad (17) ile birlikte üst katta bulunduklarını ifade eden ev sahibi Amin Ibrahim'in (48), molotof kokteylinin sebep olduğu yangını söndürmek üzere aşağı kata indiğinde, ayağının kırık camdan ötürü kesildiği söyledi. Başkent Londra'da da ise, her gün 4 milyona yakın kişinin yolculuk ettiği metroda, başörtülü genç bir kadının sözlü tacize uğradığı öne sürüldü.

Peçe davası düştü
 
Kanada'da uzun tartışmalara neden olan peçe yasağı davası kapandı. Ülkede bir önceki hükümet tarafından açılan ve peçenin yasaklanmasını öngören dava dilekçesi, yeni Trudeau hükümetinin Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum ve Adalet Bakanı Jody Wilson-Raybould tarafından geri çekildi. Böylece, Kanada gündemini aylardır meşgul eden peçe yasağı tartışmaları
da resmen son buldu.

Başörtülü kadına saldırı

Kanada'nın Toronto kentinde Müslüman bir kadın iki kişinin saldırısına uğradı. Toronto polisinden yapılan açıklamaya göre, dün yerel saatle 15.00 civarında kimliği açıklanmayan kadın, Grenoble İlkokulu önünde çocuğunu almak için beklerken 30-35 yaşlarındaki iki erkek tarafından darp edildi. Kadının ve kardeşinin şikayetçi olduğu olayda saldırganlar henüz bulunamadı. Müştekilerin ifadesine göre, okul önünde bekleyen başörtülü kadına küfür eden iki kişi, kadının durmalarını istemesi üzerine fiziki saldırıya geçti. Saldırganlardan biri kadının karnını yumruklarken diğeri başörtüsünü çıkarıp, “teröristler, defolup ülkenize gidin” diye bağırdı.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.