Müslümanlar Sri Lanka’da da Budist kıskacında

Müslümanlar Sri Lanka’da da Budist kıskacında

Sri Lanka izlenimlerini anlatan Şamlı: Budistler 2010’dan beri Müslümanlara zulmediyor. Hükûmet ise hiçbir tedbir almıyor.

İslam âlemi, Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki iç çekişmelerle uğraşırken, Sri Lanka Müslümanları, radikal Budistler tarafından sessiz sedasız zulme uğruyor. Bu duruma dikkat çekmek için bir grup hukukçu Sri Lanka’yı ziyaret etti. Heyetteki isimlerden Av. Yasin Şamlı, izlenimlerini gazetemize aktardı.

2010’dan itibaren bazı Budist grupların camilere ve Müslümanlara saldırmaya başladıklarını ifade eden Şamlı, şöyle konuştu: Müslümanlar, Müslüman gençleri bunlara karşılık vermekten, şiddet eylemlerine karışmaktan ısrarla menettiklerini, böyle bir şeye müsaade etmediklerini söylediler. Aslında bu saldırıların çok organize olmadığını, daha çok Budist rahiplerin bu saldırıları organize ettiğini ifade ediyorlar. Hükûmetin genel uygulamalarından çok fazla bir problemlerinin olmadığını ama bu saldırılara katılanları şikâyet ettiklerinde hükûmet bunların cezalandırılması için gerekli tedbirleri almadığını, tam aksine cezalandırmayıp ödüllendirdiğini dile getirdiler.Müslümanlara yönelik bir destek politikası kesinlikle yok. Yani saldırıya uğradıklarıyla kalıyorlar ve saldırganlar cezalandırılmıyor. Saldırıların 2010 yılından itibaren sosyal medyada örgütlenerek yapıldığını, bazı gazetelerin bu saldırıları desteklediklerini ifade ettiler.

Bir de Budist İşleri Bakanlığından bir cami yapmak için izin talep etmişler. Bakanlık izin vermemiş. Yüksek Mahkeme de Müslümanların bu talebini reddetmiş. Yani sonuç itibarıyla cami yapma iznini Budist Bakanlığından alamamışlar. Bunu uluslararası mahkemelere de götürmek istediklerini de söylediler 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.