Müslümanlar sistematik biçimde hedef alınıyor

Müslümanlar sistematik biçimde hedef alınıyor

FIDH, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlendiğini ve Anti-balakaların sistematik biçimde Müslümanları hedef aldığını bildirdi.

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), Orta Afrika Cumhuriyeti'nde savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlendiğini bildirdi.
 
FIDH dün yayımladığı "Tümü gitmeli ya da ölmeli" başlıklı 88 sayfalık raporunda, Müslüman Seleka ve Hristiyan Anti-balaka grupları arasındaki çatışmaları ayrıntılı şekilde ele aldı.
 
Raporda, 5 Aralık 2013'te başkent Bangui'ye saldırmalarından bu yana Anti-balakaların sistematik biçimde özellikle Müslümanları hedef aldığı vurgulandı.
 
FIDH adalet sitemindeki boşluğa da vurgu yapıldı.
 
Raporda, İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkan Yardımcısı Mathias Morouba, ülkede iktidarı ele geçirmek için siyasi ve etnik çatışmanın zamanla dini bir boyut kazandığı görüşünü savunurken, Orta Afrika Cumhuriyeti İnsan Hakları Birliği'nin Başkanı Joseph Bindoumi, silahlı grupların "kaos politikasını yürütmek için" emir, para ve destek aldığını, ulusal ve uluslararası adaletin sorumluları cezalandırması gerektiğini belirtti. 
 
FIDH Başkanı Karim Lahidji de Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki yargı sistemindeki boşluklara dikkati çekerek, sorumluların adalet karşısına çıkarılmaları için Afrika, Fransız güçleri ve BM’nin yanı sıra "uluslararası toplumun" desteğini istedi.
 
Orta Afrika Cumhuriyeti hükümeti, yetkililerin yargılanması için ülkesindeki yargı sistemine güvenemediğinden işlenen suçların araştırılması için 12 Haziran 2014’te Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum