Müslümanlar ölmeye devam ediyor

Müslümanlar ölmeye devam ediyor

Tarihin en vahşi katliamlarından birinin yaşandığı Orta Afrika Cumhuriyeti’nde insanlık krizi sürüyor.

Saldırıların yoğun olarak yaşandığı başkent Bangui’deki PK5 Bölgesi’nde devriye gezen Fransız askerlerinin saldırısı ve helikopterden açılan ateş sonucunda çıkan olaylarda 9 kişi hayatını kaybederken 29 kişi de yaralandı.
 
Yaralı 27 kişiden 12’si, Yeryüzü Doktorları PK5 sağlık kliniğinde Yeryüzü Doktorları tarafından tedavi altına alınırken durumu ağır olan diğer yaralılar Merkez Hastaneye kaldırıldı. Olaylardan sonra PK5’deki, halk protesto gösterileri gerçekleştirdi.
 
Müslümanlara yönelik soykırımın sürdüğü ülkede 700 bin kişi ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalırken, 400 bin kişi ise Kamerun, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Kongo gibi ülkelere sığınmış durumda bulunuyor. Müslümanlar açlık ve sefaletin yanı sıra sağlık problemleriyle de mücadele ediyor.
 
YARDIM ÇIĞLIĞINA GÖNÜLLÜ DOKTORLAR KOŞUYOR
 
Yeryüzü Doktorları, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yerlerinden edilmiş sivillere tıbbi yardım götürmek için bir “Yardım istemek için uzanmış bir eli de siz tutun” adında bir kampanya başlatmıştı.
 
Proje kapsamında Merkez Camii’ne yakın bir alanda bir klinik açan Yeryüzü Doktorları, Kamerun ve Çad’daki mülteci kamplarına ilaç ve gönüllü sağlık ekibi gönderdi. 
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.