Müslümanlar komşu ülkelere sığınıyor

Müslümanlar komşu ülkelere sığınıyor

Fransa'nın müdahalede bulunduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkentinde Hristiyan çetelerin şiddetinden kaçan Müslümanlar komşu ülkelere sığınıyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Fransız askerlerin destek verdiği Hristiyan grupların Müslümanlara yönelik saldırısı nedeniyle büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Geçen ay bu ülkeye bin 600 askerle operasyona başlayan Fransa'ya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) de barışgücündeki asker sayısını 2 bin 500'den 3 bin 500'e çıkarma kararı almıştı. Hristiyan çetelerin saldırılarından kaçan ve çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 1 milyona yakın kişinin komşu ülkeler Kongo, Çad ve Kamerun'a göç etttiği kaydediliyor. BM'den yapılan açıklamada 'etnik çatışmalar' dolayısıyla yaklaşık bir milyon kişinin evlerini terk ettiği, 4,5 milyonluk ülke nüfusunun yarısının yardıma muhtaç olduğu bildirildi.

BÖLÜNME DERİNLEŞİYOR

BM Güvenlik Konseyi üyelerine sunum yapan BM Genel Sekreteri'nin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman, başkent Bangui'deki çatışmalarda ve diğer bölgelerde can kaybı sayısının çok fazla olduğunu vurguladı. Hristiyan ve Müslümanlar arasındaki çatışmanın arttığını kaydeden Feltman, ülkede din temelli bölünmenin derinleştiğini dile getirdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.