Müslümanlar, evsizler için ulusal dayanışma ilan etti

Müslümanlar, evsizler için ulusal dayanışma ilan etti

Kanada'da bulunan İslamic Relief Kanada, ülke çapında başlattıkları kampanya ile ilgilerin odağında

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kanada'da faaliyet gösteren İslamic Relief Kanada adlı İslami kuruluş, haftasonu -35 dereceye düşecek olan soğuklarda yaşama şansı olmayan evsizler için 7 ayrı yardım kuruluşu ile anlaşarak ulusal bir dayanışma başlattı. Amaçları ise beklenen dondurucu soğuklar öncesi evsizleri kurtarmak.

Müslümanlar ve yardım kuruluşlar, soğuklar öncesinde ilk olarak barınma yerleri ayarlamaya çalışacak. Ardından evsizler için bir kış seti dağıtılacak.

Kışlık ceketler, botlar, termal iç çamaşırı, eşarplar, eldivenler ve kadın hijyen ürünleri, gönüllülerin ve personelin sokakta ve sığınma evlerine ev sahipliği yapacakları bu hafta sonu başlayarak dağıtacakları kış setindeki malzemelerden sadece birkaçı. Bağış kabul eden proje web sitesi üzerinden de bağış alabilecek.

İslamic Relief Kanada'nın yöneticilerinden biri olan  Reyhana Patel, "Büyük soğuklar, sokaklarda yaşayan insanlar için hayati tehlike arz ediyor: Kışlık kitlerde dağıtılan malzemeler bu koşulların bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olacak. Her şeyi yapmamızın sağlanması bizim için bir toplum olarak görevimizdir. komşularımıza yardım edebiliriz " ifadelerini kullandı.

News wire'ın haberine göre, 5 Ocak'tan beri devam eden bağış toplama aşaması sona erdi. İki gün içinde gerekli ayarlamalar yapılacak ve haftasonu öncesinde evsizler kurtarılmaya çalışılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.