'Müslümanlar bizim için büyük bir şans'

'Müslümanlar bizim için büyük bir şans'

Müslümanları öven açıklamalarda bulunan Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'daki Hristiyanların Müslümanlardan öğrenecek çok şeyleri olduğunu belirtti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'da sayıları artan Müslümanları bir şans olarak gördüğünü ifade etti. İslam'da "misafirperverlik" ve "hoşgörü" gibi insani değerlerin olduğunu belirten bakan, Almanya'daki Hristiyanların ve diğer tüm insanların Müslümanlardan öğrenebilecekleri olduğunu söyledi.

"MÜSLÜMANLARLA DİYALOG KURMALIYIZ"

Deutschlandfunk radyosuna konuşan bakan, "İslam Almanya'ya ait mi?" sorusuna ise "Gerçekleri tanımak gerekir" yanıtını verdi. Almanya'da İslam'ın şekillendirdiği ülkelerden çok sayıda kişinin yaşadığını söyleyen bakan, "anayasal düzene uygun yaşamak için bu insanlarla nasıl birlikte yaşanacağına dair yine bu insanlarla diyalog kurulması gerektiğini" ifade etti.

"İSLAM ALMANYA'NIN BİR PARÇASIDIR"

Schaeuble, "İslam Almanya'nın bir parçasıdır" cümlesinin arkasında durduğunu belirterek, bu tanımın gerçekçi olduğunu söyledi. Bu tanımı tartışmaya açanların, gerçekliği tartışmaya açtıklarını ve açanların da "yararlı" politikacılar olmadıklarını söyledi.

BAKAN TARTIŞMA BAŞLATMIŞTI

Almanya Maliye Bakanı kısa süre önce yaptığı bir açıklama ile tartışma başlatmıştı. Bakan, Kilise'nin siyasete olan tutumunu eleştirmiş, Kilise'nin dünyevi sorunlarda "gerçekleri tek başına sahiplenemeyeceğini" belirtmişti. "Demokrasilerde herkesin fikrini söyleme hakkına sahip olduğuna" dikkat çeken bakan, "Katı inançlarına göre açıklama yapanların bu durumu anlamadıklarını" söylemişti.

Bakan, Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamalarda ise ifadelerini biraz yumuşatarak, "Kilise içinde dünyevi sorunlarda inançlarına dayalı argümanlar sunan kişiler bulunduğunu" söyledi.

DEUTSCHE WELLE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.