Müslümanlar Barcelona'da teröre karşı yürüdü

Müslümanlar Barcelona'da teröre karşı yürüdü

İspanya'nın Barcelona Kentinde bulunan Las Ramblas bölgesinde DEAŞ terör örgütü elemanı bir terörist kalabalığın arasına araç ile dalarak 15 kişinin ölümüne neden olmuştu. Oklar üzerine dönen Müslümanlar ise teröre karşı bir arada yürüdü.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- İspanya'nın Katalunya Eyaleti'nin şehri Barcelona'nın Las Ramblas bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırısı Dünya'yı yine şok etti. DEAŞ terör örgütüne bağlı bir terörist tarafından yapılan saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. İlk kez böyle bir terör saldırısı yaşayan bölge insanları ise yavaşça İslamiyet'e karşı kışkırtılmaya başladı.

Oklar üzerine dönen Müslümanlar yılmadan İslamiyet ile Terörizm'in bağdaşmayacağını anlatmaya çalışıyor. Barcelona şehrinin dört bir yanında gelen 2.500'den fazla Müslüman dün şehir meydanında Terörizm'e karşı bir arada durdu. Terörizm'i ve şiddeti kınayan kalabalık, İslamiyet'in asla terörizm ile bağdaştırılamayacağını yüksek sesle haykırdı.

Topluluk; "Bizler de terörizm kurbanıyız" , "Terörizm'in dini yoktur", "Biz Barcelonalıyız, terörist değil" yazılı pankart ve sloganlar ile yürüdü. 

Gösterilere sadece Müslümanlar değil, İslam Düşmanlığı gütmeyen bazı İspanyol politikacılar da katıldı.  Katalan parlamentosu başkanı Carme Forcadell, Katalan hükümetinin Dış ve Kurumsal İlişkiler Sekreteri Raul Romeva ve Barselona'nın ilk belediye başkan yardımcısı Gerardo Pisarello mitingde yer aldı.

Farsnews'in haberine göre saldırıyı gerçekleştiren 12 ekip yakalandıkları evde öldürüldü. Olayda 15 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.